Французите облекчиха достъпа до работа във Франция за нашите роми!

Европейската комисия натисна френското правителство за конкретни мерки относно  облекчаване на съдбата на ромите. Така французите „смекчиха ограниченията“ за достъпа на роми до работа, но без да ги премахват напълно.

Правителството на Оланд разреши разформироването на незаконните катуни, но само когато има съдебно решение за тях, се казва в пресрелийз на френското правителство.  След това премиерът на Франция Жан-Марк Еро публично обяви, че имат вече направления за интеграцията на живеещите във Франция цигани.

Ромите, които живеят там са между 15 000 и 20 000 души. Мерките ще бъдат разнообразни от борба срещу експлоатацията на хората до изграждане на центрове за настаняване на бездомни роми.

От ЕК вече избързаха да приветстват това решение на френското правителство и одобриха мерките за облекчаване на достъпа до работа на роми.

Франция отстъпи пред ромите

Но приканиха тези ограничения да бъдат изцяло премахнати. Европейската Комисия, която преди критикува Париж за отношението към циганите, сега „сърдечно поздравява за обявените мерки френското правителство“, заяви говорителят на ЕК, Оливие Байи.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/kYUCse8D7Oo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *