Ужас! Вижте какво се крие на океанското дъно!

Тези грамадни калмари живеят в дълбочините на Тихия океан

Гигантските калмари, това са неуловимите и загадъчни жителите на мрачните океански дълбини. Смята се, че те са в основата на старинните моряшки легенди за огромните морски чудовища.

За съжаление крайбрежните жители рядко могат да се намерят дори мъртъв екземпляр от калмарите. Но да намериш почти непокътнат гигантски калмар, си е истинска шестица от тотото, особено с естествения им ярко оранжев цвят.

Гигантски калмар

Явно жителите на северното австралийско крайбрежие са късметлии. Те се натъкнали на гигантското чудовище, което е намерено почти непокътнато. Калмарът изглежда е загинал малко преди да бъде намерен, тъй като около туловището му, все още не се носел онзи характерен мирис на умряла риба, а й цветът му все още бил ярък. Гигантските калмари могат да достигнат дължина до над 50 фута.

Единствените естествени врагове на тези хищници са ловците на калмари и кашалотите. „Кашалотите са много по-бързи във водата, а гигантската сепия е доста бавна – така голямата риба като цяло печели срещите с калмара”- разказва Манди Рийд шефът на австралийския морски музей. Рибарите са събрали тъканни проби и пипала за музея.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *