Старец иска да го погребат в самоделен фараонски саркофаг

Изработката на саркофагът отнел 25 години от живота на Фред Гентърт

   Пенсионер от Флорида инвестира повече от 10 хил. долара и 25 г. от живота си за да направи идеалния фараонски саркофаг, в който да бъде тържествено погребан.

Фред Гентьрт (89 г.) собственоръчно е издялкал ковчега в египетски стил, като започнал  да   го прави още в средата на 80-те години на миналия век. Саркофагът тежи 133 кг и е дълъг 2 м. Изографисан е на ръка е черно, червено и златисто. Изработен е от кедрово дърво, за да е устойчив на гниене.

Централна фигура в скъпоструващия ковчег е изображението на древноегипетския бог Озирис, заобиколен от други божества. Фред цял живот бил обсебен от изкуството на фараоните.

  „Не е случаен фактът, че съм роден точно през 1922 г. Това е годината, в която е открита гробницата на Тутанкамон“, коментира  старецът. Въпреки страстта мукъм Египет едва преди Юг. пенсионерът посещава древната държава.

След смъртта му Гентърт ще бъде балсамиран и погребан в саркофага самоделка, като на лицето му ще бъде поставена плексигласова маска с изображението на Озирис, бога на задгробния живот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *