Специалист от софийския зоопарк заминава на курс за обучение на папагали шпиони в САЩ!

Обучени папагали шпиони

Дресьор от софийския зоопарк пътува за Америка на специализация при Стив Мартин, популярен като обучител на животни шпиони, сътрудничещи на полицаите. Стив Мартин дресирал предимно папагалите от порода Ара, които с джипиес на гърба, откривали контрабандистите.

През тази година Стив бил в България и посетил нашия зоопарк, там се запознал с въпросния дресьор и му предложил безплатен тримесечен курс.

Предложението дошло тъкмо навреме, защото в момента в столичния зоопарк има около 700 конфискувани папагала от вида Корела и Вълнист и двадесет от други още по-редки видове животни.

Директорът на зоопарка д-р Иван Иванов сподели пред медиите, че сега се подготвя  нова по-голяма клетка за птиците, като за изработката й ще се ползва демонтирано желязо от прословутия паметник пред НДК. В новата клетка ще живеят конфискуваните птици. Освен това зоопарка предвижда пред клетката да се организират специални представления с обучения от Мартин специалист.

папагал Ара

Също така, с желязото от ръждясалата грамада пред НДК ще бъдат построени нови клетки за най-ценната придобивка в зоопарка през последните години – индийските гаури. Тези животни от години са вписани в Червената книга като застрашен вид, но софиянци и гостите на столицата ще могат да им се наслаждават.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/3OkkQNpGmIg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *