Свещеникът исихаст отец Михаил Иванов лекува рак с молитва!

Отец Михаил Иванов благославя хлапетата
Отец Михаил Иванов благославя хлапетата

  Дойде ли неделя, центърът на село Покрайна, Видинско, от рано започва да се пълни с коли. Повечето регистрации са софийски, но има и автомобили от Пловдив, Варна, Велико Търново. Хора от цяла България пристигат, за да се докоснат до чудото на свещеника исихиаст Михаил Иванов.

Волно или не, той си е спечелил славата на чудотворец, който може да изцели и неизлечимо болни. Пациенти с онкологични заболявания, на които лекарите дават още няколко месеца живот, пристигат при отчето с надеждата, че той ще ги издърпа от лапите на смъртта. Говори се, че до този момент е помогнал на над 40 души. Благодарствени писма от цяла България летят към малкия храм.

„Не аз, а Бог лекува. Не обещавам на никого нищо. Свеждам глава и започвам да се моля. Понякога въпреки всичките ми усилия хората си заминават от този свят. Сякаш някой отгоре решава кой да живее и кой да продължи пътуването си към небесното царство“, разказва свещеникът на всички желаещи да получат от неговото чудотворно изцеление.

Предпазливите думи на отец Иванов в никакъв случай не намаляват интереса към неговите способности.

Отец Михаил Иванов
Хиляди хора се стичат при отец Михаил Иванов за да се преборят с най-страшните диагнози

Хората са чували прекалено много истории за отчаяни българи, които си стъпват на краката въпреки всички лекарски прогнози.

„Поставиха ми много тежка диагноза – Хочкинов лимфом. Лекарите не можеха да се преборят с рака и леко ме подготвяха за най-лошото. Отидох при отеца с надежда. Не исках да се предавам и заедно се молехме горещо. В един момент болестта започна да се отдръпва, медиците бяха в потрес и не вярваха на изследванията ми“, разказва софиянката Десислава. В момента тя води пълноценен живот и е сигурна, че с вяра и силни молитви ще държи коварното заболяване далеч от себе си.

Деси е само една от десетките, които имат вълнуващи разкази за чудотворното си изцеление. Възрастна жена губи зрението си след инцидент, но свещеникът от Покрайна с молитва я кара отново да прогледне. Друга българка страда от дългогодишно хронично заболяване, но след срещите си с популярния представител на църквата ни отново диша свободно и може да се радва на малките неща в живота. Самият отец Иванов разказва за едни от успехите си в борбата с човешкото нещастие.

„Родители дойдоха при мен с молба да помогна на детенцето им. То беше с нефункциониращ мозък вследствие на прекаран тежък менингит. Докторите им бяха казали да мислят за друго дете. Започнах да се моля и постепенно мозъкът на детето се събуди. То започна да реагира на човешки говор. Лекарите продължават да твърдят, че ситуацията е безнадеждна, но аз смятам, че има надежда“, категоричен е отец Иванов.

Той е един от малцината исихиасти в България. Религиозното течение е известно още и като християнска йога. При него молитвата се произнася с вдишване и издишване много пъти до постигането на така нареченото обожествяване. Исихасти са били едни от най-големите чудотворци в православното християнство. Св. Иван Рилски в завета си към монасите също препоръчва да практикуват този начин на молитва, за да бъдат чути от Всевишния. Популярният свещеник е овладял до най-малките детайли нетрадиционната молитва и очевидно вдъхва достатъчно надежда на хората, за да се преборят за своето оздравяване. Той твърди, че за първи път помага на тежко болен, когато е едва на 26 години. Тогава с усилена молитва успява да излекува хепатит.

„Не искам да ме наричат лечител или да ме смятат за шарлатанин, който има користни цели. От 17 години трупам опит и се стремя да съм полезен на тези, които вярват в силата на молитвата. Аз съм проводник на божията милост и не търся лична изгода от способностите ми. Написах книга, в която съветвам болните да си направят всички изследвания, след това в продължение на месец да практикуват описаните от мен методи и молитви и после пак да се изследват. Всеки сам ще прецени дали съм му помогнал“, категоричен е видинският божи служител. В последно време той усилено работи върху друг свой експеримент – спирането на стареенето.

„На 27 години лекарите ми поставиха диагноза -дерматомиозит. Кожата ми започна да ме сърби, плътта ми започна да се обезчувствява и да линее. Бях обречен на преждевременно състаряване. Не се отчаях и не отидох на лекар. Започнах да се лекувам с молитва и спрях смъртоносния процес дори обърнах нещата. Започнах да се чувствам по-млад и силен от преди. Сега много от съучениците ми се чудят как успявам да се съхраня толкова младолик въпреки годините и усиления труд“, хвали собствените си способности Михаил Иванов.

Попът обаче вече си е спечелил и доста врагове. В Светия синод били бесни от нарастващата слава на свещеника и се чудели как да му намерят цаката. Срещу него имало няколко писма, депозирани в синода, които твърдели, че е шарлатанин и се опитва да си спечели евтина популярност. Притеснени да не гръмне скандал, от София препоръчали на отчето да не дава интервюта и да не обещава чудеса на миряните.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *