Разкритие! Шестте апартамента на Цветан Цветанов – три пъти по-скъпи от обявената цена!

Цветан Цветанов

  Вътрешният министър Цветан Цве­танов и неговото семейство няма от какво да се притесняват в теж­ките дни на икономическа и финансова криза. Времето показа, че те са напра­вили много изгодни инвестиции в имо­ти. Например цените в блока им в тузарския столичен квартал „Изгрев“ са ско­чили близо три пъти, установи проверка. 

На един от балконите на сградата, която прилича на луксозна казарма, боядиса­на във виненочервено, се вее транспарант за продаж­ба на апартаменти. Иначе фирмата, строител на блока, Ти Ви Би ООД на димитров­градския бизнесмен Тодор Бояджиев не дава никакъв признак, че съществува.

 Никой не отговаря на те­лефоните в офисите в Со­фия, Димитровград и Хаско­во. Сайтът на строителната компания в интернет не е об­новяван от година. Подобно е положението и в другата фирма, която също е ангажи­рана със строежа на Цветановия блок – „ИСА 2000″. Тя е част от обръчите на Доган и по времето на тройната коа­лиция е печелила поръчки в общини и министерства под егидата на ДПС. Сега обаче и нейните телефони дават свободно.

Ние не се отказахме и направихме проучване на място как може да се купи апарта­мент в съседство с Цветанов. Оказа се, че е възможно, но на доста солена цена. На телефона от транспаранта, който се вее на един от бал­коните на сградата, отгова­ря любезен мъжки глас. Той се представя за собственик, който продава два апартамента и дава под наем га­ражи в сградата.

Блокът в който са апартаментите на Цветан Цветанов в столичния квартал „Изгрев"

  За квадратен метър жи­лищна площ човекът иска по 1350 евро. През 2008 г. министърът Цветанов се сдо­би с два апартамента, като плати нищожните 1099 лева на квадрат. Вероятно защото е приятел на строителя То­дор Бояджиев. През същата 2008 г. цените на жилищна­та площ по тежкарската ул. „Елемаг“ надхвърляха 2000 евро на квадрат! 

Според нотариален акт от това време Цветанови вла­деят две жилища в блока в кв. „Изгрев“ – от 80,22 кв.м и 112,54 кв.м, и два гаража по 16,6 кв.м. Стойността на апартаментите според нота­риалния акт е 130 577 евро. 55 482 евро от сумата Цвета­нов платил с кредит от Бан­ка ДСК. Останалите доплатил със собствени средства, стана ясно, след като избух­на скандалът с апартаменти­те на вътрешния министър. Справка в Имотния регистър показва, че министърът не си е позволил да приключи с ипотеката все още.

 Инвестицията в гаражи в блока на високопоставения гербаджия също се оказва доходоносна, показа проуч­ването. В блока на Цветанов в момента се предлагат гаражи под наем, като цената за квадратен метър е 60 евро на месец! То­ест за гараж от 16 квадра­та може да се вземат 1200 евро на месец, което е един доста добър доход. Цветано­ви предвидливо са си купили два от по близо 17 квадрата.

 Наши доверени лица се разходиха и вътре в сградата. Входът на Цветанов се пази с по­лиция и е недостъпен. Уни­формените, които дежурят, пристъпват от крак на крак и свенливо обясняват, че не могат да допуснат екипа ни. Такива били инструкциите.

 Отвън се вижда, че вхо­дът на министъра все още не е населен. Самотно виси един единствен климатик на етажа на Цветанови.

 Съседният вход обаче е с широко отворена врата. Интериорът не блести с кой знае какви екстри, ако не се броят двата асансьо­ра, като единият е по-ши­рок, товарен. Иначе стълби­щето е доста тясно – таки­ва се строяха в началото на прехода в кооперациите от така наречения мутробарок – вероятно, за да има повече жилищна площ. Облицовка­та е от китайски бял мрамор със синкави жилки. Врати­те, поставени от строителя, са бели, дървени, но не са от висок клас. Най-вероятно Цецов съсед е почита­тел на изкуството, защото по стените на стълбището до последния етаж са закачени репродукции в рамки, сред които и творби на модернис­та Хуан Миро. Най-тъжен е изгледът от терасите на апартаментите. От двете страни министерският блок предлага една и съща пано­рама – към бетонните стени на отсрещните панелни бло­кове, вдигнати по времето на соца.

 Дворът на Цветановия блок е ограден с метална ограда, има и бариера.

 Партерът обаче прилича на строителна площадка.

 Витрините на магазините там са мръсни и зацапани със строителни материали.

 На част от тях висят табе­ли „Дава се под наем“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *