Прокълнатият хотел “Хризантема” бил предвиден за израелските туристи – жертви в атентата на летище “Бургас”

Хотел "Хризантема" в Слънчев бряг

  Чудовищният атентат на летище „Сарафово“, при който загинаха голям брой туристи от Израел, възкреси тъмната слава на баровския хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг, където трябваше да отседнат 153 евреи. Суеверни несебърлии от години шушукат под сурдинка, че хотелът е прокълнат и че около него витае смъртта.

Дяволската репутация на инак луксозния хотел в Слънчев бряг, където от години отсядат богати евреи, пристрастени към хазарта, се дължи на покойния несебърски общинар Димитър Янков.

Бившият собственик на хотела Димитър Янков беше застрелян като куче

Императорът на Слънчев бряг бе зрелищно екзекутиран със седем куршума в Бургас през май 2007 г., само месеци преди местните избори. Димитър Янков, крупен хотелиер и неизменно подозиран за връзки с мафията и по-конкретно – като покровител №1 на Митьо Очите, бе разстрелян като куче в джипа си „Порше Кайен“ пред дома на любовницата си, но екзекуцията му така и не бе разкрита. Една от версиите на ченгетата обаче бе именно „еврейската“ връзка. Мълвеше се, че Янков е ликвидиран след конфликт със силния в онзи момент Алексей Петров – Трактора.

Със своите 7 хотела в Слънчев бряг и в Несебър, както и с няколкото си казина, Димитър Янков работеше изключително с богати туристи от Израел и Русия и нямаше никакво намерение да отстъпи сладкия бизнес на Трактора. Макар открай време да поддържа легендата, че е близък с Израел и че има контакти с МОСАД, Алексей Петров и свързаната с него мафиотска структура успя да окрупни интересите си по Южното Черноморие едва след гангстерската екзекуция на Димитър Янков.

Убийството на собственика на хотел „Хризантема“ мина за политическо, тъй като покровителят на Митьо Очите бе председател на Общинския съвет в Несебър. Малко след екзекуцията на Янков кметът на града Николай Трифонов избяга панически – скри се като консул на България в Одеса и не се прибра в родината цели 4 години.

От същия хотел беше произведен изстрелът, убил висаджийския бос Георги Илиев

Самият хотел „Хризантема“ – любимото място на почиващите по Южното Черноморие израелски туристи, бе приватизиран по криминален начин от бившето пиколо Димитър Янков през далечната 1996 г. През 2004 г. хотелът бе построен отново, но се появиха коментари, че Димитър Янков е заграбил чужди земи, за да вдигне 8-етажната сграда с 420 стаи и 15 апартамента.

С „Хризантема“ се свързва и едно друго мафиотско убийство – на висаджийския бос Георги Илиев. Мафиотът бе убит от снайперист на 25 август 2005 г. в Слънчев бряг, докато празнуваше победа на своя тим „Локомотив“ (Пловдив), фаталният изстрел, отнел живота на Главния, бе произведен именно от хотел „Хризантема“ – впоследствие криминалистите откриха стойката на снайпериста в храстите на градината. Макар, че баровският хотел на Димитър Янков бе фрашкан с камери заради сигурността на клиентите – основно израелски туристи самоличността на килъра така и не бе разкрита. Това породи някои нездравословни коментари, че в убийството на Жоро Илиев пръст имат службите за сигурност.

Гангстерската репутация на „Хризантема“, наричан от жителите на Несебър с прозвището хотел „Смърт“, се подклажда и от хиляди разкази на местните за разорени от комар евреи, които нямали пари дори да се приберат в родината си след летни казино турове в Слънчев бряг. Уви, десетки израелци не успяха да стигнат до прокълнатия хотел в сряда следобед…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *