Нов взрив на Ебола, 14 мъртви в Уганда!

жертва на Ебола

Смъртоносният вирус е погубил вече 14 души в западната част на Уганда през този месец. Според властите, все още се спекулира за причината, отключила заболяването  и накарала стотици хора да напуснат домовете си. Представители на Световната Здравна Организация съобщиха на пресконференция в Кампала, че има взрив на болестта.

Той е започнал в Кибаале, област в западната част на Уганда, където през последните седмици хората били обезпокоени от мистериозна болест. Лабораторните изследвания потвърдили, че това е смъртоносната хеморагична треска.  Досега от 20 заболели, 14 са починали, включително и една от клиничните служителки, а по-късно и нейното 4 –месечно бебе.  Все пак властите съветват хоратa да бъдат

Ебола

спокойни и има екипи, които да спрат разпространението на заразата. Досега не е открито лекарство или ваксина срещу Ебола. През 2000 година в Уганда болестта убива 224 души. Оттгава има изолирани случаи, като например възникването на нов щам на Ебола, който убива 37 души  в Бундибугио, област близка до границата с Конго. Ебола се проявява с хеморагична треска  и убива бързо. За пръв път е съобщено за вируса през 1976 година в Конго и е кръстен на реката, където е открит.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/RMXttBrNOsg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *