Нови неонацистки протести в Германия!

неонацисти

Германска неонацистка група използва модерна технология, за да организира ужасяващи протести, които напомнят силно на фашистките шествия с факли през 30 тте.

При един забулени в черно фигури с бели маски шестват по улиците на Бауцен, Германия, носейки факли и плакати с екстремистки лозунги. Маршът, който се провел на 1 Май поразително приличал на този на SA в чест на Хитлер.  Според CNN група наречена ‘Die Unsterblichen’ (Безсмъртните) използвала текстови съобщения, за да организира шествията по цяла Германия в продължение на няколко месеца и да затрудни полицията. Клипове от протестите са качени в YouTube, някои с десетки хиляди регистрирани посещения. Много от клиповете завършват с лозунги като „ Направи краткия си живот безсмъртен” или „ тези, които ще дойдат да не забравят, че сте били немци”.

Die Unsterblichen

Според проф. Хайо Функе това е тактика да се привлекат младите хора. Според Die Zeit, групата използва и понятието ‘Volkstod’, което се отнася за дните на националсоциализма и се използва от неонацистите, за да опише това, което според тях е упадъкът на германската раса при демокрацията. Неонацистка група , която за пръв път се опита да организира протести през 2009 година беше забранена от властите през лятото. Десетки домове на неонацисти са проверени от полицията, за да се открие главния щаб на групата.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/oB6MUww36VQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *