Новият Левски – хулиган нашарен от татуировки

Веселин Плачков
Веселин Плачков

  Веселин Плачков, който взе от скандалния Димо Алексиев ролята на Дякона във филма „Васил Левски“, има не по-малко фрапантен имидж. 33-годишният актьор от Плевен, който е натоварен с мисията да възкреси Апостола, целият е нашарен с татуировки с образи на зловещи зомбита. Това обаче изобщо не притеснявало режисьора на кинолентата Максим Генчев, който не смятал да разсъблича героя си чак толкова, че да лъсне някой от огромните му и грозни татуси.

„Аз няма да го разсъбличам или пък да го правя Брус Уилис, който е доста по-възрастен и по-дребен. А по въпроса за приликата ще кажа, че портретите на Апостола които се разпространяват днес, са прекалено ретуширани и със сигурност са доста далеч от реалния образ на Левски. По-важното е, че аз не търся секс символ категоричен е Максим Генчев.

Според вещи в занаята гримьори съвременните средства на козметиката творели чудеса и можели както да нашарят човек от главата до петите с татуировки менте, така и да изтрият дори най-яркия татус. Упреците за изрисуваното му тяло обаче изобщо не вълнували Веселин.

Васил Левски
Васил Левски

„Важно е мозъците ни да не са татуирани“, умува бъдещият Левски и уточнява, че рисунките не били някакъв моментен каприз, а нещо важно в живота му. Първите му татуировки били на три маски – театралните Сълза, Смях и Злоба.

„Необходими са ми, тъй като не овладявам лесно емоциите си“, обяснява актьорът. Най-екстравагантният му татус е на изкривено лице на дясното му рамо.

Направата на изображението била вдъхновена от ролята му на уродливия Хелкион в постановката „Калигула“.

Веселин Плачков бе избран да облече расото на Апостола след „развода“ на режисьора Максим Генчев с конфликтния Димо Алексиев. Въпреки че вече бяха заснети сцени със звездата от „Седем часа разлика“, заради масовото неодобрение на Димо Генчев се принуди да търси друг за неговата роля. След интервю за Нова телевизия, в което Алексиев заяви, че да изиграе Левски, за него е просто една нова роля и даде да се разбере, че хал хабер си няма от сценария на филма. Дарители на кинолентата поставили ултиматум на Максим Генчев – или да смени главния герой, или да връща парите. Тъй като „Васил Левски“ се снимал изцяло с пари от спонсори и дарителски есемеси режисьорът преценил, че е в интерес на неговия проект да се съобрази с исканията на хората, които плащат. Това наложило смяната на популярния от сериала „Седем часа разлика“ Димо Алексиев с небезизвестния плевенски двойник на Левски Веселин Плачков.

Веселин Плачков е татуирал цялото си тяло с маски, цветя, надписи и ликове на жени
Веселин Плачков е татуирал цялото си тяло с маски, цветя, надписи и ликове на жени

Научихме, че актьорът, който ще се превъплъти в образа на Дякона, ако Максим Генчев някога събере пари да заснеме мащабния си проект, е завършил средното си образование в СОУ „Димчо Дебелянов“ в Белене, живял там 17 години. Веселин бил изключван многократно от различни училища заради бунтарския си нрав и лошо поведение. Плачков бил обявен от учителите за непоправим хулиган и затова му се наложило постоянно да се мести. Учението никак не му вървяло и сменил цели 6 училища, докато сколаса да завърши. Най-напред се записал в елитната професионална гимназия по строителство и архитектура в Плевен. Веселин изпитвал ужас от точните науки и затова редовно бягал от часовете. Във втори курс го изключили дисциплинарно. Продължил да учи в механотехникум в паралелка съобщителна техника. И там не издържал дълго. После попаднал в Белене в техникума по ядрена енергетика. Последвали още три премествания заради неизвинени отсъствия.

Единственият предмет, който му допадал в училище, била историята. След дипломирането на Веселин баща му настоявал да кандидатства в полицейската академия в Симеоново. Плачков обаче тайно се явил и на изпитите в НАТФИЗ. Приели го от раз. За да се издържа в столицата, Веселин работел по автомивки и като барман. Според преподавателката му проф. Димитрина Гюрова актьорът имал огромен талант, но и мързелът му бил огромен.

Веселин ПлачковМиналата година се явил на кастинг за филма „Васил Левски“, но въпреки уникалната му прилика с Апостола първоначално Максим Генчев избрал по-популярния от него Димо Алексиев. После обаче вдигнал ръце от Димо и го сиктирдосал.

Външната прилика на героя и Веселин е поразителна – и двамата имат сиво-сини очи, русолява коса и тренирано тяло. Любопитно също така е, че и двамата са от една и съща зодия – Рак. Левски е роден на 18 юли 1837 г., а Плачков – на 23 юни 1980 г. Преди 2 месеца Веселин навършил 33 години, възрастта, на която Дякона е обикалял вече поробена България като е проповядвал идеята си за „чиста и свята република“.

Плачков е обещал на режисьора да влезе във форма за ролята и да свали десетина килограма, както и да „изяде“ сценария на филма. Уви, снимките му засега са зациклили поради липса на сериозни спонсори, а заснетите минути от филма прашасват.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Новият Левски – хулиган нашарен от татуировки"

  1. Chantal   25.10.2021 at 16:02

    After exploring a few of the blog posts on your blog, I honestly like your way of writing a blog.
    I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.
    Please visit my web site as well and tell me what you think.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *