Над милион протестиращи искат независимост за Каталуния!

Протестът

Милион и половина души са излезли по улиците на Барселона, според тамошната полиция, за да искат независимост на автономния испански регион Каталуния, след като страната затъва в дългове. 

Най-малко един влак и повече от 1000 автобуса са на път да закарат поддръжници от целия регион на демонстрацията. Тълпата е изпълнила улиците с червеножълтите каталунски знамена, скандирайки под лозунга „ Каталуния, нова европейска държава!” и пеейки „ Какво искат хората? Нова европейска държава! Какво искат хората? Независима Каталуния!”

сладък протестиращ

Нарастващата безработица и финансова нестабилност са отключили този протестен дух. Според статистиката 46.4 % поддържат независимостта, два пъти повече от 2008, когато започна кризата.

Автономната испанска общност, чиято икономика е по-голяма от тази на съседна Португалия прави една пета от испанската продукция.  Но се подлага на строги икономии, наложени от испанското и европейските правителства в отговор на глобалната криза, която остави всеки един от 4 испанци безработен.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/kuisvfz3Aus

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *