Мощите на Свети Валентин край Варна лекуват и събират влюбените!

“Свети Свети Константин и Елена” край Варна

Ако още не сте планирали отпуската си, посетете манастира “Свети Свети Константин и Елена” край Варна. Според свещениците там се съхранява частица от мощите на Свети Валентин – покровителя на влюбените.

Празникът на влюбените Св. Валентин е почитан от западния свят на 14 февруари, православието също почита свети Валентин, но на 6 юли. Но у нас хората го празнуват по западния обичай.  Освен че мощите на светията събират и помагат в любовта, те лекуват. Според игумена на манастира, водата от аязмото помогнала на жена, на която е предстояла операция от перде на очите. Жената трябвало да се оперира, но като миела очите си с лековитата вода, те се оздравели. Човек страдал от години заради възпаление на гърлото си също се е излекувал чудотворно със светената вода. Свидетелите разказват и за друг случай, за човек с не зарастващи

Част от мощите на Свети Валентин

каверни по краката, който само след две седмици също се излекувал. Чужденците, които знаят за лековитата сила на мощите на светеца също не са малко. Всяка година манастира се посещава от италианец,  връщаш се години наред, защото тук според него, се успокоявал. Параклисът в двора на „Свети Свети Константин и Елена“ се посещава и от много католици, също усетили чудотворната сила на мощите на свети Валентин и водата в аязмото.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *