Кървави диаманти (снимки)

 

Добива на диаманти в Сиера Леоне

Добива на диаманти в Сиера Леоне погледнато отвсякъде си е мръсна работа. Според оценките общата стойност на произведени в страната за месец диаманти е около 320 милиона евро.

Но  много малка част от парите остава при миньорите, както ни посочват в „Индустрия Годишен мнение Diamond“, специален  доклад. Публикуван от не правителствени организации. В него се посочва, че района Коно (Kono), където се наброяват  около 250 000 миньори, е един от най-бедните райони на страната.

Примитивните условия са убийствени за хората

Като от 10% до 20% от диамантите в магазините за бижута в Лондон, Токио, Париж и Ню Йорк, се добиват именно по тези места. Именно затова мините в този район са вече силно изчерпани от към диамантени запаси.

Друга тревожна тенденция е, че в Сиера Леоне, диамантите продължат да бъдат използвани за финансиране на бунтовническите групи като Националния съюз за пълна независимост на Ангола (УНИТА) и Обединения революционен фронт (РОФ).

кървави диаманти

 

Които противодействат на международната общност за възстановяване на мира в страната. Затова и местните жители казват, че диамантите са се превърнали в проклятие за Сиера Леоне.

Защото намирането на тези камъни в страната, отприщва кървава гражданска война, която с различна интензивност продължава и до ден днешен.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/eThlmx7w9r0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *