Кирил Варненски полагал много грижи да поддържа добра физическа форма

Кирил Варненски

  Варненският митрополит Кирил, чиято смърт преди дни потресе миряните в цялата страна, много държал на добрата физическа форма и затова спортувал, редовно, издават негови познати.

Според мълвата в Морската столица, е дъното на стремежа му да изглежда добре стояла тайнствена дама…

В морската столица още се чудят защо дядо владика е полагал такива грижи за добрата си физическа форма, след като суетата би трябвало да е чужда на духовник от неговия ранг.

Съществуват три различни версии по въпроса, които се разнасят от уста на уста в града.

Според първата, дядо Кирил бил спортна натура. Владиката си падал по футбола и често ритал топката на терена. В епархията се знае, че бил върл фен на ЦСКА и болезнено приемал разсипването на червения отбор и драмите около него.

В града разказват още, че дядо Кирил почти всеки ден ходел да плува на варненския плаж – особено си падал по гмуркането и ловенето на миди.

Според другата версия, Кирил Варненски страдал от високо кръвно и докторите му били препоръчали да спортува редовно, за да се радва на добро здраве и да има още дълги години пред себе си. Именно заради това, владиката гледал да е физически активен.

Съществува и трета версия. В епархията под сурдинка шушукат, че стремежът на Кирил да се поддържа никак не бил случаен. В дъното на цялата история стояла тайнствена дама, която била легнала на сърцето на отчето.

Въпреки че се бил обрекъл на безбрачие, нищо човешко не било чуждо на архиерея, говорят миряните.

Според злите езици, дядо Кирил имал вземане-даване със засукана дама от митрополията, с която прекарвал голяма част от времето си и заради която най-вече се стараел да изглежда добре…

Източник: в. „ШОК“

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *