Затворници отварят ресторант, всички ястия са приготвени от затворниците!

Затворът в Англия

Едно време най-доброто, на което  можеше да се надява човек от храната в затвора  беше купичка със студена каша.

Но всичко това ще се промени, когато чудат нов ресторант ще отвори врати в затвор в Уелс след няколко дни. Той е идея на спечелилия награди майстор готвач Алберто Криши, работил за престижни ресторанти в Лондон. Всички ястия ще са приготвени и сервирани от престъпниците.

ресторантът на затворниците!

Всичко се касае да качествена храна и обслужване и никакви машинации, казва Криши. Просто затворниците искат да се опитат да стъпят на краката си и на ресторанта да се гледа не като на конкуренция с останалите ресторанти, а като вид агенция, с която затворниците да могат да намерят работа, да възвърнат своята гордост и мотивация и да осигурят добре тях и семействата си.

Персоналът на ресторанта ще е от 30 души, които ще получават по 14 паунда за 40 часова работна седмица. Ще има 24 готвачи и сервитьори, 4 чистачи, които ще обучават затворниците. Идеята е, те да развият умения и да работят в луксозни хотели и ресторанти, а не във вериги за бързо хранене.

За да могат да се включат в работата, затворниците трябва да имат от 6 до 18 месеца до края на присъдата, не трябва да са алкохолици или наркомани, както и такива със сприхав характер. Сексуални престъпници няма да се допускат.

ВИЖТЕ Видеото:

http://youtu.be/hdjWOVLMYMw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *