Евелин Банев – Брендо загуби милиони от водната стихия, потопила хотелите му!

Евелин Банев - Брендо

   Евелин Банев може да е над закона, но не е по-силен от природата. Милионерът със спорна репутация и тъмно минало е най-големият губещ от опустошителната водна стихия, която заля Южното Черноморие в началото на февруари.

Триметровата вълна, връхлетяла хотелския комплекс „Оазис“ в Лозенец, е нанесла щети за поне 3 милиона лева на Брендо, научиха репортери. Водната стихия е успяла да съсипе почти целия интериор на 5-звездния хотел „Малтийски замък“, както и десетки апартаменти на територията на комплекса, отдавна продадени на заможни руснаци. Мениджърите на „Оазис“ отсега треперят от предстоящия писък, който ще нададат руските туристи.

„Справихме се с новото обзавеждане, инсталирахме и новите климатици, но сме безсилни срещу влагата. Нещо страшно е! Машините за изсмукване на влага се пълнят за часове, а стените си остават всетака мокри.  Заради влагата не можем да пребоядисаме и да сложим новите тапети в луксозните апартаменти. Клиентите ни са капризни – плащали са по 3000 евро на квадратен метър, когато са купували жилища, отделно ги таксуваме по 200 лева месечно целогодишно за поддръжка…“, разказва служител в хотелския комплекс на Брендо.

Водната стихия, заляла Лозенец, е опустошила фитнес центъра, сауната, СПА студиото, луксозния частен плаж, баровете и ресторантите на територията на „Оазис“, които едва ли ще бъдат ремонтирани и възстановени напълно до началото на летния сезон.

  Малка утеха в голямото нещастие на Брендо е, че основите на хотелите му все пак не са подкопани и няма опасност постройките да рухнат. Преди дни пълната проверка на инженерите и строителните надзорници е констатирала само леки напуквания на сградния фонд, вдигнат е разрез със закона върху нестабилната плажна ивица.

Евелин Банев – Брендо, доскоро – съдружник на осъдения за контрабанда на цигари за над 90 милиона дева Пепи Амигоса, бетонира плажната ивица на морското село Лозенец още преди 5 лета. Завладяването на 30-декаровата брегова ивица се случи по, меко казано, съмнителен начин, а впоследствие Банев изкупи имотите на десетки реститути, правейки им предложения, които те нямаше как да откажат. Сред принудените да си продадат терените на „правилния човек“ бе и бащата на певицата Белослава.

Миналото лято проверки на Областната управа на Бургас и местната прокуратура констатираха, че луксозният хотелски комплекс на Брендо на плажната ивица на Лозенец е построен в нарушение на съществуващите норми. От ДНСК обаче не посмяха да издадат заповед незаконната част от огромния комплекс да бъде разрушена.

„Морето си отмъсти на Брендо – върна си част от плажа, като разруши незаконните заведения и обекти и съсипа коте леке за милиони“, злорадстват жителите на село Лозенец. Те отдавна предупреждавали Брендо, че не е редно да строи досами брега, тъй като за разлика от съседните курортни градчета, Лозенец е с открит към морето залив, който не би могъл да спре и усмири водни стихии и вълни над 3 бала.

„В Созопол, Поморие, Приморско, Царево и Несебър е по-безопасно да строиш досами брега, но не и при нас – затова и никой не е строил на открития бряг. Ама какво да се прави – такава им е културата на новобогаташите“, казват жителите на Лозенец.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *