Дългия молил Бойко да го прави министър на културата

 

Слави Трифонов

  Слави Трифонов се гласял да става министър на културата в кабинета, който вече си подаде оставка, твърдят източници от обкръжението му пред журналисти. Звучи смешновато, но преди 3 години Дългия виждал себе си на мястото на Вежди Рашидов. Едва ли целта му е била да оправи театрите или да уреди живота на десетките творци, живеещи с мизерни пенсии.

За какво ли му е било на Слави креслото на министър с най-оръфана кесия? Как защо? Трифонов се гласял да цица от еврофондовете за култура. Участието му в кабинета щяло да бъде ракетата носител към заветната евроцел.

След като мераците му към властта били отрязани в личен разговор, шоумен №1 рязко охладнял към политик №1. На учиндолеца му причерняло и от отказа на Бойко Борисов да му съдейства да строи в градинка пред хотел „Кемпински-Зографски“.

 

Бойко Борисов

Ядът му към премиера не е минал до днес. Ненавистта му се лее ката вечер от екрана. И обратно – правят се метан след метан към лидера на европейските социалисти Сергей Станишев и европенсионираната Меглена Кунева.

Какъв министър, каква култура, дивят се малцината посветени в тайното желание на Слави. Неговите проекти винаги гравитират около чалгата, включително и последният – „Гласът на България“. „Творчеството“ му с добрите иначе музиканти на „Ку-ку бенд“ е олицетворение на целия преход – мутризация и кръчмарщина. Има достатъчно свидетели как в миналото Дългия не пропускаше да се отърка в харизмата на Борисов. Както и на Христо Стоичков, с когото днес също не мели брашно. През 1995 г. пък рева по телевизията за застреляния бос на ВИС-2 Васил Илиев и го изкара „достоен син на майка България“. Причината -пееше му на ухо срещу скара-бира и някой лев в мутренския ресторант „Мираж“.

С актуалната близост с Кунева телевизионерът поддържал в чакащ режим мерака си за министерски пост в кабинет, който се надявал да е съставен евентуално от нея. Европарите все още не били изпуснат влак, тъй като от 2014 г. започва ново финансиране на проекти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *