Големия Маргин подозира подчинените си в кражба – лично ще управлява „Бул инс“

Красимир Маринов - Големия Маргин

 Яка параноя е обзела Красимир Маринов – Големия Маргин. Босът на СИК подозирал, че без личния му контрол подчинените крадели яко от застрахователната  компания  „Бул инс“. Босът се готвел да се завърне на бял кон в сградата на „Джеймс Баучер“, за да се заеме лично с делата на фирмата, твърдят негови авери.

В момента на втория етаж на бившия офис на СИК, сега  „Бул инс„,   вървял усилен ремонт за посрещането на боса. Особено внимание се обръщало на сигурността, стъклата на прозорците се сменяли с бронирани. Ремонтите се извършвали под зоркия поглед на охранители. Внезапното решение Маргина взел, защото смятал, че само той може да спаси застрахователната компания, която така и не беше продадена.

За всички неволи Маринов обвинявал хората около него като най-вече подозирал съвсем близките, които въртели бизнеса му. Наскоро Маргина се усъмнил, че дясната му ръка – Димитър Шотев, който оперативно се занимавал със застраховането в дружеството, се е сдушил с финансиста му Росен Тодоров и двамата в тандем го лъжели зад гърба му.

Злите езици говорят, че Росен даже изял два шамара от боса, за да си признае прегрешението. Тодоров е доктор по икономика, един от създателите на схемите с офшорните компании на Маргините. Той е от Свищов, с добри позиции в Стопанската академия в града. Няколко човека от учебното заведение били свързани с бизнеса на Маргините, но Маринов вече не им вярвал. С най-голямо доверие се ползвал директорът на „Бул инс“ Стоян Проданов, който всъщност свързал Маргина с колеги от академията, които въртели бизнеса му.

Красимир се амбицирал да тръгне на работа и заради настойчив съвет да се върне в родния си Смолян и да се „потопи“, за да кротнат нещата около него. Такова предложение засегнало честта на сикаджийския бос и той решил да покаже, че не само няма да замине за Родопите, а активно ще започне да контролира застрахователната компания и редовно да ходи в офиса. Сикаджията се притеснил не само за „светлия“ си бизнес. Той бил наясно, че ако бъде хванат в крачка още веднъж, ще влезе в затвора. Маргина се изнервил и от това, че старите схеми за влияние вече не работят.

Според негови приближени той се опитал да подпомогне финансово за изборите една от партиите, но парите му били отказани. Това се случвало за първи път в кариерата му. В края на миналата  година  Маринов уволнил счетоводителката си и един куп дългогодишни съратници. Маргина бил силно изнервен от факта, че печалбите намалявали заради кризата и смятал лично да се заеме с подобряването на финансите.

  Напоследък Маринов станал страхотно мнителен и заядлив, като обвинявал почти цялото си обкръжение, че искат да го мамят и окрадат. Решил, че откакто започнали проблемите му с правосъдието, неговите хора само се чудели как да му навредят и нетърпеливо чакали да го тикнат зад решетките. Подчинени на сикаджията твърдят, че ако той тръгне на работа, това щяло да бъде подвиг, защото е много зле с краката и кръста. Понякога болките били толкова силни, че се чудел каква поза да заеме и не ставал с часове от кревата.

Красимир обмислял варианта да напусне България. Но това означавало само да харчи пари. Той не виждал кого да остави тук да се занимава с бизнеса му. Не вярвал на никого и затова решил сам да вдигне имиджа и печалбите на „Бул инс“. Застрахователната компания  все повече губела клиенти в кризата и той искал да я продаде, но нямало на кого. Купувачите от Княжество Андора, които преди повече от  година  искаха да я купят, са се отказали. Показателите на компанията са паднали драстично. Застраховките „Каско„, които през 2008 г. са били 123 млн. лв., през миналата година паднали до 60 млн. В тези показатели Маргина виждал предателството на близките си хора и искал сам да се заеме с бизнеса.

Хора от офиса на боса припомнят, че преди няколко месеца той застрелял всички кучета в двора на къщата си в кв. „Малинова долина“ и опрял пистолет в главата на охранител. Избликът на подобна ярост бил провокиран от информация от къртица в прокуратурата, която съобщила на сикаджията, че скоро ще му бъдат повдигнати нови обвинения, както и се случи. Софийска градска прокуратура повдигна ново обвинение на Красимир Маринов за това, че в периода август 2009 г. – май 2010 г. в курортен комплекс „Слънчев бряг“ е образувал и съвместно с ромския бос Стефан Бонев (Сако) ръководел организирана въоръжена престъпна група, създадена с користна цел съгласувано да разпространява в страната наркотични вещества.

Предстои прецизиране на обвиненията на още 14 участници в групата, сред които и Малкия Маргин. Обвиненията са резултат на показанията на нов анонимен свидетел. Предполага се, че това е Тишо Боксьора, който трябва да бъде върнат от Англия, където беше задържан, след като беше обявен за издирване. Той е работел за Маргините години наред.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *