Вижте най-бедното училище в света! Не е за вярване! (снимки)

пред черната дъска

Вярно, че материалната база в много наши училища е отчайващо зле, но все пак има някаква база, особено сравнена с това… училище.

Вижте как учат тези деца в Индия. Трудно е да се повярва, но те са на урок в училище. Снимката е направена от Алфат Куарди фотограф на Associated Press в Ню Делхи, Индия. Фоторепортера случайно открил това необичайно даскало.

възпитаниците на училището

Може да ни се вижда изключително странно, но в него има преподаватели, ученици, две черни дъски, тухли за чинове и нищо друго… нито физкултурен салон, дори и сграда!

Целта на двамата единствени преподаватели в него е бедните деца да научат основите на азбуката, математиката и поне малко да се научат да четат и пишат.

учениците

Създателят на училището и един от неговите двама учители Раджеш  Кумар Шарма  (Rajesh Kumar Sharma) споделя, че децата в него се учат безплатно в продължение на три години.

Тъй като образованието в Индия е платено, достъп до него имат само заможните хора, така филантропите дават шанс на бедните деца за някакво, макар и начално, образование. Училището се посещава от около 30 ученици, който са много прилежни, хвали ги г-н Шарма.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/pvAoIkpqugE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *