Нокаут: Как да удряш като професиналист

Интензивен курс по уличен бой

урок по бокс

Първото нещо за един начинаещ побойник е да се наежи като петел и да замахне към противника с удар тип „балтия”. В най – добрия случай това е неефективно, а в най – лошия зъбите му ще бъдат избити. За щастие професионални треньори по бокс показват как се прави и кой е правилният начин да препарираш противника. Ако сте решили необратимо да тръгнете по трудния път на славата, следвайте тези съвети и си спестете няколко стотачки от посещение в стоматологичен кабинет.

Контролни точки

Ръцете

Лявата ръка трябва да бъде повдигната напред, на разстояние 20 – 25 сантиметра от лицето. Кокалчетата на свития юмрук сочат право към тавана. Дясната ръка следва да е поставена някъде между носа и дясното ухо, а лакътят залепен за ребрата.

Краката

Те трябва да са разтворени на ширината на раменете, малко повече също не е грешно. Тежестта да пада върху възглавничките, за да е по- лесно да отскачате като се наложи.

Колене

Правилната позиция е да са леко присвити. Това поддържа бедрата в готовност и подготвя участието им в удара.

Тялото

Преди всичко – отпуснато. Колкото повече се стягате, толкова повече ще затрудните връзката между ръцете и краката. Ударът ще бъде бавен и без сила, ако въобще го уцелите, най – много да си изпочупите пръстите и капсулите.

Таз

Лявата тазобедрена кост да е насочена към противника. Когато удряте с дясната ръка, трябва да извършите въртеливо движение с кръста, но въртенето не следва да е пълно, а между 45 и 90°. В противен случай ще губите много енергия и ще се забавите.

Как се прави нокаутиращ удар

  1. Прехвърлете теглото върху възглавничките на краката, които са в положение „на пръсти”
  2. В началото на удара завъртете десния крак, мислете за него като за ос, около която се върти тялото
  3. Дясното рамо се завърта по посока на целта, като силата идва от движението на краката, а НЕ от ръцете
  4. Дясната ръка води право напред – кокалчетата са насочени нагоре. При достигане на противника с кроше следва да обърнете настрани.

Най – важният съвет

Бъдете уравновесен и спокоен, това е основата на всичко. Помнете, че да нокаутиращ някой не е нужна кой знае каква сила, а по – скоро правилна техника и добра двигателна активност.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *