Миете ли правилно косата си?

Всеки ден четем най- различни съвети за това как да се обличаме, как да се гримираме, как да се храним. Но замисляли ли сте се за дребни неща, които уж си мислим, че знаем как да ги правим. Например, миенето на косата. Сигурни ли сте, че го правите правилно?

miene-na-kosata

Миенето на косата също трябва да става стъпка по стъпка. От това зависи дали ще изглежда добре или не. Ако се чудите дали наистина си миете косата правилно, научете тези 6 ключови стъпки:

1. Срешете я. Преди да влезете в банята, решете косата няколко минути. Така ще паднат остатъците от различни продукти, които използвате – крем за ресане, лак и пр. Решете косата си и преди лягане.
2. Уважете естественото й състояние. Често сменяме марките шампоан и балсам, без да се интересуваме от кожата на главата. Опитваме новото, офертата или това, което ни препоръчва най- добрата приятелка. Но вие трябва да изберете продукта, който отговаря на характеристиките на косата ви – дали е мазна, суха или често образува пърхот. Изберете такава линия продукти, която е подходяща за косата ви.

„АНАГЕН- HR“ – СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

miene-na-kosa
3. Пипайте внимателно, когато миете косата. Обикновено бързаме да вземем душ и затова действаме без много- много да се стараем. Но така само вредим на косата си. Когато нанасяте шампоана, правете го с кръгообразни масажиращи движения, без да дърпате и скубете.
4. Внимавайте с температурата на водата. Не прекалявайте с топлата вода, защото не е полезна нито за кожата, нито за косата. Когато мием косата с много топла вода, кутикулата на косъма се отваря и косъмът се разцепва. Най- добре е да се къпете с хладка вода, а накрая да плакнете косата със студена.
5. Нанасяйте балсама правилно. След шампоана, слагаме балсама, за да имаме подхранена и блестяща коса. Започнете нанасянето от средата на косъма към върха, като избягвате скалпа. Оставете да действа няколко минути.
6. Внимавайте при подсушаването. Не търкайте мократа коса с кърпа. Завийте я с кърпа, за да попие влагата. Най- добре е да съхне по естествен начин, без сешоар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *