Как да приготвиш перфектния чай

Ръководство в 3 лесни стъпки, детайлите са важни

Какво му е трудното да свариш един чай, толкова ли е сложно? Честно казано, може и да бъде. В Англия например пиенето на чай е нещо много повече отколкото изглежда, няма да излъжем дори и да кажем, че е нещо като свещенодействие.

чай

Защото да направиш чай по правилен начин, трябва да имаш поглед върху много детайли: кой ще те успокои, кой ще ти помогне да победиш грипа, да се предпазиш от рак на гърдата и така нататък. Това е и причината, поради която всеки ден учените правят нови и нови изследвания, доказващи отново и отново ползите. Ето три лесни стъпки, които ще ви помогнат да приготвите най – вкусния и полезен чай на света.

Внимавайте с водата

Вашият идеален чай заслужава нещо повече от чешмяна вода. Понякога в нея има твърде много добавени вещества, сред които не всички са безопасни. Ако знаем цялата истина за тежките метали във водата (особено в индустриалните големи градове), със сигурност ще се замислим по този въпрос. Решението е да филтрирате, независимо дали с помощта на специалните кани или чрез филтър на чешмата.

Подходящите съставки

Тук се крие тънкият момент – да избереш подходящата билка. Направи това в зависимост дали си болен, просто леко отпаднал или здрав и щастлив.

  • За кашлица: Чай от мащерка върши перфектна работа. Облекчава бронхиалните спазми. Сложете 2 супени лъжици в чаша гореща вода и варете 10 минути. Пийте по 3 пъти на ден, без захар и подсладители.
  • За блестяща кожа: Изберете зелен или черен чай. И двата вида са богати на антиоксиданти, предпазващи кожата от вредните слънчеви изгаряния и замърсителите.
  • За добро здраве: Всякакъв чай. Експертите напоследък все по – често говорят, че зеленият предпазва от рак на гърдата.
  • За болки в стомаха: Настойка от лайка и мента. Лайката съдържа етерични масла, които отпускат гладката мускулатура на стомаха. Сложете 1 с. л. в чаша вряла вода от двете билки и варете около 10 мин. Пийте по три пъти на ден. Дори да нямате стомашни болки, отварата ще облекчи храносмилането и ще ви предпази от проблеми с червата.
  • За стрес: Черен чай. Проучване на Университета в Лондон показа, че хората пиещи черен чай по четири пъти на ден в продължение на 6 седмици, имат по – ниски нива на кортизол след стресови ситуации.

Пропуснете млякото

Много хора обичат да добавят мляко или сметана в чая си. Въпреки че млякото само по себе си е полезно, смесването му с чай може да неутрализира действието на някои от полезните антиоксиданти в билките.

Как се приготвя чай по английски:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *