3 начина да разбереш дали обичаш работата си

Трябва ли да си търсиш нова работа?

Очевидно знаете, че Нова година е подходящ момент да преосмислим живота си във всички аспекти: здраве, семейство и не на последно място – работа. Психолози разкриват как да разберете дали работата ви е подходяща за вас, или вече е крайно време да се огледате за нещо ново.

работа

Не ти пука дали ще отидеш в службата или не

Вълнуваш ли се когато тръгваш за работа? Нека този въпрос не звучи странно, защото ако не влагаш чувство и желание в задачите, значи определено не обичаш работата си. Да бъдеш като робот, който с досада очаква края на деня не е най – доброто нещо и определено е хубаво да се преориентираш.

Не работиш качествено

Помните ли кой предмет в училище ви изпълваше с омраза и неприятни чувства само като се сетите за него? Ако подобни настроения се появяват и когато помислите за настоящата си работа, това не е добър знак. Защото ако сте на правилното място ще имате мотивация да работите добре, качествено, бързо и лесно. А ако подхождате с нежелание към всеки аспект – това не е живот, а мъчение.

Не можете да си представите, че ще правите същото след 5 години

Тук не става въпрос за моментното лошо настроение, когато началника отказа да ви даде празничен бонус. Но ако не можете да си представите, че ще работите на същото място след още няколко години, значи незабавно трябва да се ориентирате в търсене на нещо ново. Защото няма смисъл да се самоизмъчвате, все пак живеем един път, нали?

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *