2013: Годината на процъфтяващия киберсекс

През миналата 2013 година рязко се е увеличил броят на хората, търсещи любов чрез интернет. Старият традиционен флирт окончателно бе заменен от свалки по различните чат станции и социални мрежи, гарнирани със супер интензивен обмен на еротични съобщения и снимки.

киберсекс

„Това нещо нарекохме киберсекс. Неусетно ставаме свидетели как компютрите и интернет все по – силно завладяват съзнанието ни и превръщат истинския живот в една виртуална реалност. По целия свят бяха регистрирани случаи, при които хора се събират и женят само след запознанство в мрежата, без дори да са се виждали до момента на церемонията”, казва проф. Хейтън от Института за напреднали изследвания на човешката сексуалност.

В края на миналата година експертите направиха проучване, в което бяха анкетирани 3 200 души (по 1 600 мъже и жени). Резултатите показаха, че 8 от 10 мъже и 7 от 10 жени редовно посещават сайтове със сексуално съдържание. А цели 60 % признават, че са търсели интензивно нови партньори за секс и / или стабилна връзка в пространството. 43% са осъществили сексуален контакт с новите си приятели от интернет.

Изследователите предполагат, че тази промяна в човешкото поведение се дължи на страх от експозиция и невъзможност да се преценяват правилно отрицателните страни. Чрез посредничеството на интернет човек не може да съди или оценява когото и да било, защото е ограничен единствено до възможностите на въображението.

Психиатри разкриват, че все повече женени хора предпочитат да си търсят любовници за киберсекс. Това е така, защото по този начин те задоволяват естественото си желание за изневяра, а в същото време намалява рискът да бъдат заловени на калъп. Също така се допуска, че тази форма на сексуално поведение се използва и в случаите, когато редовните им партньори не могат да задоволят някои определени нужди.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *