10 предпоставки за провал в любовта

Не допускайте следващите грешки и ще се радвате на дълга любов

любов и раздяла

Изтъквате грешките на семейството му. Да накараш твоя човек да се замисли не е лесно, но да даваш примери с грешките на неговите родители е една от най – големите глупости на света. Изрази като „Тъпанар като баща си” или „И ти си същата куха лейка с изрусена коса като майка си” се приемат доста зле от противниковата страна и най – важното: предизвикват чувство на враждебност и депресия.

Самоизтъкване. Разбира се, в отношенията трябва да има яснота, но да изтъквате всяко ваше действие и да омаловажавате това на половинката си, е сред другите груби грешки. Например: „Аз плащам всичко, ти само висиш пред телевизора и чоплиш семки” е глупаво и обидно. Подобни приказки обичайно се говорят от мъжа на съпругата. Защото тя може и да не плаща толкова много, но се грижи за хигиената, възпитанието на децата, разкладката и още цял куп неща (включително и за поддръжката на маникюра си). А мъжете по този начин просто изразяват нуждата да им обърнеш внимание …

Мелодрама. Тук пък е царството на жените. Понякога са в състояние за заформят чутовен скандал заради най – малкото нещо. „Пак ли не си купил масло!? Няма какво да ви сготвя, ще пукнете от глад! Така ще бъде като си толкова завеян!!” Добре, но той все пак е купил месо, хляб, мляко, вафли, яйца, брашно, краставици, домати, ябълки, банани, портокали, ядки, дамски превръзки, сапун, нова хавлия, антифриз за колата, цигари и … Вие преценете дали точно маслото е най – важното нещо на света и дали си заслужава да изпадате в мелодрами заради подобни глупости.

Опитвате се да го / я направите по – добър. Ако се опитвате да промените коренно характера на вашият партньор трябва да знаете, че сте обречени на провал. На света не съществуват перфектни хора, така че не очаквайте с вашия да се случи нещо фантастично. Едно е да му напомниш да си оправи леглото или да отсервира, съвсем друго е да го направиш по – смел, ако по същество си е страхлив. Обичайте го такъв, какъвто е.

Целувки + натискане на улицата. Подобно нещо не само е неприятно за околните, но също така показва и липсата на реална комуникация между вас. Опитният аналитик за миг ще разбере, че щом се нахвърляте един върху друг пред хората нещо във връзката ви куца и евентуално ще се възползва при интерес. Просто се дръжте за ръка, а ако толкова ви се иска да сте близо, една бърза целувка е достатъчна.

Свада между партньори на обществено място. Това е още по – лошо от натискането пред хората. Тръгнете ли да спорите пред публика първо ще се злепоставите (и то много) и второ – ще накарате всички наоколо да се чувстват неудобно или да ви се подиграват.

Избягване на спор. Любовта не е само медени смокини и черници. За да е здрава една връзка, от време на време следва да има разногласия. Умерените караници, градивната критика и последващото сдобряване подклаждат чувствата у партньорите и просто не им дават да си омръзнат. Само не допускайте грешката да се карате непрекъснато и по цял ден.

Не говорите на неудобни теми. Ако нещо не е наред с партньора ви и вие знаете затова, добра идея е да поговорите по темата. Когато съществува един проблем е хубаво да го обсъдите в точното време и да си осигурите възможност за решаването му. В никакъв случай не забравяйте да кажете „Обичам те” на половинката, за да изразите положителна емоция.

Забравяте за прошката. Хората правят грешки и ядосват близките си. Ако помните само лошите им страни не ще постигнете нищо друго, освен да навредите на вашите отношения. При всички положения най – ощетени ще бъдете вие, защото ще станете поредната жертва на стреса и тревогата. Така че не крийте злоба в сърцето си и дайте прошка всеки път, когато е възможно.

Рядко си говорите. А обсъждането на някои теми е дори задължително. Защото има важни въпроси, които трябва да бъдат решени: планирането на семейния бюджет, бъдещето на децата, ремонтът на покрива и прочие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *