Флотът остана без ракетни катери – заради икономии!

Ракетният дивизион

Кризата принуди военните да съкратят ракетните катери на военния флот. Онзи ден в база Атика корабните камбани биха за последно. Оказа се, че катерите натежали на военния бюджет.

Все пак флотата ги изпрати в пенсия подобаващо и със специална церемония спуснаха завинаги знамената на   „Ураган“, „Гръм“ и „Светкавица“. За последно екипажите, комодори и капитаните от президентството и адмиралтейството отдадоха почест на знамената на катерите. След това комодор Митко Петев ги прибра за музея. Старите морски вълци коментираха липсата на военния министър Аню Ангелов и адмирал Пламен Манушев, че ги е било срам да присъстват на церемонията, след като потопиха завинаги подводния ни флот.

Военноморското знаме на България

Други се запитаха с колко ли пари ще олекне бюджетът на военното ведомство след това, според тях варварско съкращаване? Да си припомним, че дивизионът, който бе закрит имаше славна история. Трима от командирите на този дивизион са получили и адмиралско звание, а един от тях – вицеадмирал Венцислав Велков, имал голям принос за отварянето на нашия флот към другите флотилии по света и водеща роля в програмата „Партньорство за мир”.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *