Фаталити: Гримът ми се размазва на фитнес!

Трябва ли да се гримираш за тренировка

фитнес и грим

Има много жени, които не смеят да си покажат носа навън, ако не са гримирани подобаващо. В същото време обаче дори и те ще признаят, че в салона за фитнес едно силно гримирано момиче изглежда толкова абсурдно, колкото кантонер с картонени гащи по време на тържествена церемония. Въпреки това някои девойки предпочитат да привличат вниманието със силни сенки и ярко червило, напук на естетическите и телесни неудобства.

Ето какво разказва една редовна посетителка на столичен фитнес салон:

„Посещавам залата за фитнес два пъти в седмицата, въпреки че ми се иска да е по – често. Единият път нося грим, защото отивам там след работа и просто не ми остава време да се почистя. Второто ми посещение е през почивните дни и тогава съм напълно естествена. Ако трябва да съм честна, изпитвам малки неудобства от грима, защото козметиката е в малки количества. Иначе там идват други жени, чиито лица изглеждат размазани след първото изпотяване”, споделя К.

Трябва ли да слагаш грим по време на тренировка?

Експертите са категорични, че не е много препоръчително, но ако си от онези срамежливи, прикриващи се с козметика момичета, имай предвид следните неща за грима:

  • Може да се размаже от потта
  • Може да „запечата” кожата и да предизвика проблеми със себума и раздразнения
  • Тръкването при някое рязко движение също може да развали естетическия ефект от мазилата

За да избегнете тези три основни проблема, препоръчително е да използвате много лек грим, който не затваря порите на кожата. Що се отнася до сенките за очи изберете такива, които са защитени от влага. Същото се отнася и за спиралата.

И накрая остава да ви пожелаем достатъчно късмет, за да не изглеждате като пострадала при масов побой по време на гладиаторски борби. Направете всичко възможно, за да останете естествено красиви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *