Учените доказаха, че наистина можем да учим докато спим!

Учим докато спим?

Можем да учим, докато спим – това предполага ново изследване. Според него, тялото може да поема нова информация докато почива и несъзнателно да формира поведение.

Експериментите за учене по време на сън се провеждат трудно, но няколко проучвания са показали значението на съня за научаването. За съжаление никое от тях не е демонстрирало действително заучаване при спане. Сега обаче, учени от Научния институт Вайцман демонстрират, че ученето по време на сън е възможно.

Те са изложили спящи хора на тонове , следвани от миризми, никои от които не са нарушили съня. Този вид състояние включва хипоталамуса и се използва при формиране на спомените. Миризмите били приятни и неприятни, предизвикващи дълбоко или повърхностно дишане, и всяко асоциирано с определен тон.

Когато тонът бил изсвирен, участниците реагирали съответно като поемали дълбоко въздух, ако миризмата била приятна или не , при неприятната миризма. На следния ден, вече будни, хората отново чували тоновете, но вече без миризма.

Ароматните измамници

Въпреки, че нямали съзнателен спомен за тоновете, когато чували тези, които били придружени от неприятен мирис, те не поемали дълбоко дъх, и обратно. Сега, след като знаят, че някои видове заучаване са възможни по време на сън, учените искат да узнаят докъде се простира границата- коя информация може да се заучава спейки и коя не.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/_CqgnZhb–Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *