Родителите най – щедри на Коледа

Новогодишно пазарно проучване във Великобритания установи, че по време на зимните празници родителите са най – склонни да купуват подаръци за децата и харчат най – много пари.

коледни подаръци

Изследването бе проведено сред повече от 1 000 татковци, майки, дядовци и баби, които в голямата си част били категорични, че не се замислят да купят нещо за наследниците, когато им харесва. Оказва се, че най – щедри от всички са бащите, които пръскат наляво и надясно, стига да имат възможност. От тях цели 32% са склонни да похарчат по 300 британски лири за играчки, докато майките готови да се разделят с тази сума са едва 20. 2%.

„Огромна част от мъжете заявиха, че са склонни да похарчат и 1 000 лири, ако подаръкът ще изненада приятно детето им. Въпросът е, че не винаги могат да си позволят подобна сума, а и не са сигурни в качеството на закупуваните стоки”, твърдят изследователите.

Друго интересно нещо за Британия е, че родителите харчат между 4 500 и 9 000 лири за подаръци, докато детето им навърши 18 години. 8% от тях са хвърлили 8 000 паунда само през първата година след раждането. Рекордьори са семейство от Лондон, които похарчили невероятните 144 000 лири само за първия рожден ден на сина си.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *