Най – полезните домашни растения

Стайните растения отделят кислород и непрекъснато пречистват дома ни. Премахват химикали като формалдехид, който може да доведе до дихателни и неврологични проблеми, рак. Ето пет домашни растения, които ще направят живота ви по – чист и ще ви помогнат да дишате по – лесно.

домашни растения

Английски бръшлян

Не е трудно да се намери на пазара, унищожава за нула време следите от формалдехид. Отглежда се във висящи кошници, ниски саксии. Нуждае се от сянка, особено през зимата.

Бамбукова палма

Също великолепно средство за премахване на формалдехид от въздуха. Хубавото е, че е лесна за поддръжка – просто я поставете на място, където поне за няколко часа дневно ще бъде изложена на пряка слънчева светлина, поливайте я редовно.

Зелена лилия

Премахва цял списък с отрови от личното пространство: ацетон, бензол, амоняк, алкохоли. Зелената лилия е достойна да намери място сред най – ценните за човека цветя. От време на време трябва да почиствате листата ѝ.

Китайска палма

Това растение пречиства възсуха от химикали, включително и амоняк. Хубавото е, че е супер устойчиво на насекоми. Не изисква специални грижи, от време на време трябва да се подрязват върховете на листата.

Фикус

В близкото минало най – популярната домашна „станция” за пречистване на въздуха. Изсмуква формалдехида, понася по – ниска температура и слаба светлина. Просто трябва да го поливате редовно.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *