Коледа: Как да НЕ се превърнем в кълбо от нерви

Опитайте следващите трикове, за да сведете до минимум стресовите ситуации, съпътстващи неиминуемо всеки голям празник. Направете така, че вашата Коледа да е усмихната и свежа, а не измъчена и преуморена. Ето кои са петте основни фактора, които трябва да финтирате.

коледа - стрес

Намиране на подходящ подарък

Да намерите нещо хубаво за което сте сигурни, че ще зарадва любимите ви хора е сложна задача. Въпреки огромното предлагане на всякакви стоки и услуги, да избереш най – удачната е доста трудно. Но все пак има начин да преодолеете – помислете какви са най – големите желания на близките ви и просто ги изпълнете (доколкото ви стигат силите). Например детето може би мечтае за нова видеоигра, съпругът за вериги за сняг и т. н.

Работа по време на празниците

Работодателите у нас съвсем не се трогват от коледните и новогодишни празници. Въпреки че 99% от тях не дават допълнителни възнаграждения (дори намират причина да орежат заплатата ви), със сигурност ще ви принудят да бачкате, докато те самите разпиват пред камината с приятели. Ако не разбират от дума, просто си вземете 3-4 дни платен отпуск. Все пак имайте едно наум, защото локалните Инспекции по труда лесно си затварят очите, а отмъстителният шеф може да ви уволни като едното нищо, задето сте предпочели семейството си пред работното място.

Планиране на празничното парти

Това е третият по сила фактор, който може да ви извади от равновесие и да ви превърне в едно гигантско кълбо от нерви и стрес. Решението е сравнително лесно. Създайте план за действие, в който планирайте бюджета, напишете откъде ще пазарувате и създайте списък с необходимите продукти. Планът ще ви послужи като елфската звезда, която добрата вълшебница Галадриел подари на Фродо и с чиято помощ той оцеля в тъмните земи на Мордор.

Отслабване и диета

Да, празниците са сериозна заплаха за вашата диета за отслабване. Все пак всички ние сме хора и няма нищо лошо да се поглезим. Но от друга страна, само за една седмица може да опропастим цялото си старание и свалените с мъка 3-4 кг. да се покажат отново върху нас. Решението – пригответе здравословна трапеза и тренирайте дори на празника. Физическото усилие не само ще изгори калориите, но и ще ви помогне да се чувствате по – добре.

Време за любов

По празниците всички са превъзбудени и склонни да досаждат. В резултат на това нито денем, нито нощем може да намерите спокойствие, за да се отдадете на любов с вашия любим. Да, изпратихте децата на пързалката и започнахте да се приготвяте, но в този момент майка му звъни: „Елате у нас на Коледа”. Когато разговорът приключи на свой ред и вашият телефон жално зацвърчава – колежката иска съвет как да направи коледния кейк.

Какво може да направите? Ами изпратете децата при бабите и дядовците, те повече няма да се обаждат. А мобилните телефони и лаптопа просто ги изключете поне за 1 час.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *