Кой е най-богатия спортист на планетата?!

Флойд Мейуедър-младши

Вчера от списание Форбс публикуваха списъка на стоте най-богати спортисти в света. Естествено, на първо място е боксьор.

Това е шампионът Флойд Мейуедър-младши, който миналата година спечелил 85 милиона долара, а на второ място още един боксьор – филипинецът Мани Пакяо с  62 милиона долара. Това е и причината да наричат боксьора Флойд Мейуедър-младши мистър „Мъни“. Той се бие два пъти през последните 12 месеца и прекарва по-малко от един час на ринга, но печели внушителна сума. А  голфърът Тайгър Уудс, който буквално разби рейтингите на „Форбс“ през 2001 година падна едва на трето място със „скромните“ 59,4 милиона долара. Красавицата Мария Шарапова е на 26-то място с 27,9 милиона долара приходи. Общо две жени влизат в класацията на топ 100 на най-богатите спортисти. Мария Шарапова изкарва повечето си пари

Мария Шарапова

от рекламните кампании, отколкото от спорт. Тя има най-силните спонсори в тениса като Nike, Samsung, Tag Heuer и Евиан. Освен това има и собствена модна линия „Мария Шарапова“ и удвои продажбите си. Въобще успешна година за Шарапова. В момента красавицата е и номер едно в ранглистата по тенис в света. Успя да завърши сезона с титла от Големия шлем и спечели 5,9 милиона щатски долара от наградни фондове през последните 12 месеца.

1. Флойд Мейуедър-младши (бокс) – $ 85 млн.
2. Мани Пакяо (бокс) – $ 62 млн.
3. Тайгър Уудс (голф) – $ 59,4 милиона
4. Леброн Джеймс (баскетбол) – $ 53 млн.
5. Роджър Федерер (тенис) – $ 52,7 милиона
6. Кобе Брайънт (баскетбол) – $ 52,3 милиона
7. Фил Микелсон (голф) – $ 47,8 милиона
8. Дейвид Бекъм (футбол) – $ 46 милиона
9. Кристиано Роналдо (футбол) – $ 42,5 милиона
10. Пейтън Манинг (футбол) – $ 42,4 милиона
26. Мария Шарапова (тенис) – $ 27,9 милиона

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *