Кои болести се лекуват с вода

Няма човек който не е наясно с ползите от водата, но навярно малцина знаят, че тя има и лековити свойства. Преди дни водещи експерти разкриха, че има някои болести и медицински състояния, които можем да излекуваме само с вода.

лечение с вода

Мускулни болки

След сериозно натоварване на мускулатурата (фитнес или физическа работа), горещият душ е едно от най – полезните неща. А ако редувате студена и топла вода върху цялото тяло или местата където ви боли, това със сигурност най – малко ще облекчи страданията.

Главоболие

Да, как не се сетих по – рано. Вече изгълтах шепа хапчета, но главата продължава да ме „цепи”. Сега ще се изкъпя и всичко ще е на 6. Това е истина, защото в някои случаи главоболието се дължи да понижена циркулация на кръв към мозъка. Когато вземете душ с хладка или студена вода кръвообращението се подобрява чувствително и болката изчезва.

Раменно схващане

Когато раменете ви се схванат от продължителното висене пред компютъра, добра практика е да вземете един горещ душ. Но ако нямате подобна възможност, горещи компреси също биха могли да свършат работа.

Безсъние

Преди лягане се окъпете с топла вода, за да се загреете. Тази стара практика отдавна е доказана при страдащите от безсъние, а благотворният ефект се дължи на цялостното загряване на тялото и последващото отпускане.

Синузит

Ако страдате от това неприятно състояние, увийте се в одеяло и потопете краката в горещ леген. На челото и върху врата пък сложете ледени компреси. Изчакайте да мине половин час и сменете топлата вода за краката със студена. Очаква се кръвообращението да се пренасочи заради топлината към краката и по този начин да отпуши синусите.

Артрит

При артрит физиотерапията е задължителна. Но ако все пак нямате възможност да посещавате клиниката, може да облекчите болката със студен компрес.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *