Как да организирате перфектния домашен офис

5 доказани съвета, с които ще увеличиш производителността си

работа у дома

Все повече и повече хора работят в дома си. От една страна това е хубаво, защото се избягва загубата на време за придвижване и нямаш цвърчащ началник на главата си. Но от друга не е съвсем добре, тъй като може да внесе дисбаланс между работата и личния живот. Ето как да направите домашния офис по – комфортен.

Работете в близост до прозорец. Излагането на естествена светлина е особено важно не само заради здравето, но и защото това повишава енергийните нива с около 35%. Казано с други думи, осигурете си достатъчно слънчева светлина, за да се изморявате по – трудно.

Изберете подходящия цвят. Това е от изключително значение. Проучване на Университета в Британска Колумбия показа, че червеният цвят на стените може да ви направи по – внимателни, тъй като мозъкът е програмиран да свързва червеното със знак за опасност. Когато сте заобиколени от този цвят просто ще се мотивирате повече и ще повишите способността за концентрация. От друга страна синият цвят действа успокояващо и по този начин позволява на мозъка да се отпусне и да бъде по – креативен.

Температурата. Ако на вашето работно място е твърде горещо или студено, ще ви е доста трудно да се концентрирате. Според експертите, средната идеална температура за максимална производителност е 22° по Целзий.

Спрете телевизора. Телевизията е един от десетте най – добри начина за разконцентриране и отвличане на вниманието, специално за хора работещи в дома си. Другите саботьори, които могат да ви разсеят и изнервят до безкрай са домашните любимци, членовете на семейството, шумът от пералнята и съдомиялната машина. Докато работите се дистанцирайте от тях, за да останете фокусирани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *