Как да изглеждаш перфектно на снимки

Избягвай три неща като се снимаш

По време на снимки повечето хора са склонни да смятат, че имат една красива и една грозна страна (професионалните моделки са същински кошмар в това отношение) и естествено настояват да се снимат само от хубавата. Някои изпадат в шок само от мисълта, че ще застанат пред обектива и панически бягат към тоалетката, за да се гримират и да правят прически. Ето ви три съвета, които няма да ви направят топ модел, но ще ви помогнат винаги да изглеждате спретнати и секси пред камерата.

снимки

Забравете нещото, наречено „фон дьо тен”

Някога виждали ли сте снимка, на която моделът прилича на призрак или пък кожата е с неестествено червен цвят? Със сигурност. В повечето случаи се дължи на мазилата, които жените хвърлят с тонове върху лицето си понеже мислят, че ще изглеждат по – красиви. Коректорите може и да изглеждат добре в дискотеката, но за обектива са смъртоносен враг – повечето от тях имат свойството да отразяват светлината и когато снимката се запечатва се появяват гореописаните ефекти. Така че има два изхода – или не се мажете, или нанасяйте само качествен продукт.

Приберете косата

Да, някои фотомодели дължат успеха именно на разкошната си и разхвърляна из цялото изображение коса. Но когато става въпрос за любителски снимки (особено ако сте в група), буйната грива се смята за груба грешка. Първо на първо разбуйналата коса закрива физиономиите на другите, а за фотографа се превръща в истинско изпитание да заснеме ясно скритото под гъстите кичури лице. Просто се срешете и си направете някаква спокойна прическа.

Да уцелиш правилния цвят

По принцип червилото и мек руж по скулите са напълно достатъчни, за да изглеждате красива на снимката. Затова не прекалявайте с гримовете, в старанието да се изкарате по – красиви. Навярно знаете старата българска поговорка „магаре застанало, магаре излязло” и ако не сте се замисляли върху нея, от личен опит ще ви кажа, че тя е напълно вярна. Пред обектива заставате вие и той запечатва каквото вижда. Ако имате притеснения заради грапавини или пъпчици по лицето не се притеснявайте – модерните фотоапарати имат функции за изглаждане (наистина в повечето случаи ужасни), които все пак вършат работа. Така че най – хубаво от всичко е да бъдете максимално естествени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *