Генетично ли е пристрастяването към Интернет?

Опасно ли е пристрастяването към Интернет?

Учените са открили нови данни за генна разновидност, свързана с пристрастеността към Интернет. Същата разновидност е свързана с други видове пристрастяване.

Така учените се надяват откритието им да хвърли светлина върху въпроса защо някои хора се пристрастяват към Интернет, а други не.

Изследването е проведено в Университета в Бон, където през последните години учените са интервюирали 843 души за техните Интернет навици.

Интернет

От тях 132 са били пристрастени. Пристрастеността се изразявала в това, че хората признавали, че техните мисли се въртят по цял ден около Интернет и вярвали, че доброто им състояние ще се наруши твърде много ако нямат достъп до глобалната мрежа.

Тъкмо у тези 132 души учените открили наличието на разновидността на гена, която играе важна роля в пристрастяването към никотин, а също се свързвала с чувството на самота и депресия.

Екипът от учени открил, че жените били в по-голяма степен повлияни, но смятат, че изследванията им ще доведат до разработването на по-ефикасни терапии срещу Интернет пристрастяването.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/MbMAPoga8tE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *