Внимание дами: Гримът предизвиква менопауза!

Гримът предизвиква менопауза

Химикалите, които се съдържат в гримовете, спрейовете за коса и опаковките за храни причиняват ранна менопауза, алармират учените.

Жените, които са изложени на по-високи дози претърпяват промените почти две и половина години по-рано от другите жени. Все по-широко става мнението за потенциалните рискове от фталатите- група химикали, които се намират в пластмасата, козметиката, домакинските продукти и опаковките за храни.

Според съвременни проучвания тя увеличават риска от рак, диабет и затлъстяване, дори има данни, че феминизират мозъка на млади момчета. Сега американските учени са установили, че тези химикали нарушават репродуктивната система на жените и водят до ранна менопауза, средно с две години по-рано от нормалното.

менопауза

Ранната менопауза е свързана с по-висок риск от удар, сърдечни заболявания, костни проблеми и мозъчни кръвоизливи.  Изследванията са все още предварителни, но според учените те предполагат значително отрицателно влияние на фталатите в дългосрочен план.

Как жените попадат под влиянието на високи дози фталати, учените не могат да обяснят- вероятно използват по-често гри, пият бутилирана вода или ядата опаковани храни.

Британски учени обаче казват, че не е необходим да се притесняваме излишно, тъй като консумирането на не опакована храна ще намали количеството на фталатите, но няма да ги елиминира.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *