Вижте истинския Робинзон в реалния живот! (снимки)

Робинзон в 21 век

Човек, живеещ сам на остров като Робинзон Крузо почти 20 години е заплашен да се раздели със своя оазис. Австралиецът живее на малкия Ресторейшън Айлънд, на североизток от Австралия от 1993 година.

Всъщност той е бизнесмен от Сидни, загубил 6.5 милиона паунда след срива на борсата през 1987. Живеейки сред раци и кокосови орехи и свързан с интернет, захранван от слънцето Дейвид Глашийн се радва на уединението със своето куче Куази, наричайки себе си ”най-щастливият човек на света”.

Ресторейшън Айлънд

Сега обаче Дейвид е изправен пред заплахата от правителството на Куинсланд да напусне идиличния си дом, защото не е успял да построи курорт, което всъщност му е осигурило и достъп до земята.  Според съда, земята трябва да се върне, а  Дейвид и неговите партньори са нарушители на закона. Живеейки усамотен живот, Дейвид се е научил да отглежда зеленчуци и да вари своя бира. Търгува дори, използвайки онлайн акаунт.

Той харесва дома си и поделя, че за времето тук е научил много. Започнал е да оценява кое наистина е важно, а това са простите неща- доверието, честността, уважението. Разбира се на островчето си, мъжът се чувства самотен, затова е пробвал няколко пъти запознанства по интернет, получил е стотици отговори,  но все още няма късмет в любовта.

Надява се някоя русалка да излезе на брега. Първоначално приятелка на Дейвид се преместила при него на острова, но животът й се сторил труден. Посещават го от време на време хора с яхти, на каяци или групички от фермери, произвеждащи органична продукция.  Глашийн е наел една трета от острова от австралийското правителство за 13 000 паунда на година от името на Restoration Island Priory Ltd.

Дейвид Глашийн

Наемът е за 43 години, през които Дейвид и негов бизнес партньор е трябвало да построят туристически жилища и рибарски пособия за минимум 131 000 паунда, но те не са го направили. От 2000 година Върховният съд се опитва да накара Дейвид да освободи острова. Попитан какво ще прави ако го изгонят, Дейвид отговаря: « Нямам никаква идея, живея за мига, утре може да съм мъртъв».

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/VbeWkjIW5D8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *