Алкохолът – Фаталният знак за развод

Ако сте щастливо женени или имате сериозен партньор, прочете това и се научете как да го задържите

алкохол и семейство

По принцип е по – хубаво характерите на партньорите да не си приличат твърде много. Защото ако интересите им са напълно еднакви, те скоро ще изгубят интерес един към друг и връзката просто няма да просъществува твърде дълго. Разбира се всеки закон има своето изключение и в любовта също е така. Последните проучвания показаха, че има една област, която е от решаващо значение и в нея двете страни задължително трябва да са на едно мнение.

Една двойка е по – вероятно да се разведе, ако само единият от партньорите пие алкохол.

Това твърдят специалистите от Университета в Бъфало, които изследваха последствията от пристрастеност към алкохол сред 634 съпружески двойки в продължение на цели девет години. В края на този дълъг период се оказа, че почти 60% от двойките, при които само единият партньор пие високоградусни напитки, са се развели.

Интересното в случая е, че когато двойката е с еднакви интереси в областта – тоест и двамата пият или и двамата не пият, процентът на разводите пада до 30 на 100. Защо се получава така? Обяснението е просто – половинките, които не пият често, в повечето случаи не проявяват толерантност към алкохолните лудории на своите съпрузи и не след дълго им показват вратата.

Разбира се, това не се отнася, ако пийвате от време на време (например при тържествен случай). Ако държите на партньора си просто не прекалявайте и не се превръщайте в поредната жертва на битовия алкохолизъм. Така ще е по – добре за здравето и взаимоотношенията ви.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *