Цветан Цветанов с жестоко признание: Киро Японеца е мой човек!

Киро Японеца

Гангстерът от Факултето Кирил Киров – Японеца се е ползвал с протекцията на Цветан Цветанов, твърдят столични полицаи, които трябвало да предадат информация за мафиота на чужда служба, но оперативните дела, свързани с него, така и не стигнали където трябва.
По сметки, свързани със семейството на Киро Японеца, са засечени съмнителни преводи в чужди банки през 2011 г. Реално Японеца и семейството му имат бизнес с недвижими имоти, но оборотите там били една десета част от това, което се виждало по сметките им зад граница в европейска държава.
Сигналите на финансовото разузнаване в тази държава (нарочно не споменаваме името на страната- б.а.) до нашите служби оставали без резултат.
В същото време в МВР е публична тайна, че Цветан Цветанов и Киро Японеца се срещат и имат взаимна изгода от това.
Японеца се оказва най-ревностно пазеният гангстер от МВР, докато начело е бившият вицепремиер, който е обвиняем по две дела.
Киро Японеца е известен като доносник на полицията, но връзките му с МВР се засилват в последните години и най-вече от 2010 г. насам. Според ченгета, които са възмутени от действията на бившия си министър двамата дори са се срещали преди избори, за да уговарят ромски гласове в полза на ГЕРБ.
„За Киро има тонове информация, но реализация така и не бе разпоредена. В същото време той „помагал“ на МВР. По негов

Цветан Цветанов

сигнал бе арестуван един от бившите му бодигардове. Имаше и разпити за убийството на един негов човек, но така и не се стигна до нищо сериозно“, разказва полицай, който е участвал в екип, разследващ два от следните случаи:
През декември, 2008 г. е разстрелян Васил Патилов – един от близките хора на Японеца в миналото. Разследването тръгва в посока, че Киро Японеца е поръчал стрелбата, но към средата на 2009 г. по папката спира да се работи. Патилов е арестуван заедно с него през 2001 г. в къщата му. Акцията, ръководена лично от Бойко Борисов доведе до оправдателна присъда за Японеца и не бяха открити доказателства, че е наркобос. За сметка на това Японеца става доверено лице на МВР и години наред изпълнява съвестно задълженията си да дава информация.
Уважението на шефове от МВР към Японеца стигна дотам, че когато мафиотът преби известен столичен адвокат, Станимир Флоров изрече прословутото изречение: „Г-н Киров е бил изнудван за пари и плашен с убийство“.

Пребитият от Японеца столичен адвокат Николай Велков

Покрай контактите на Японеца с висши служители на МВР той дава поредната си ценна информация като агент – бившият му бодигард Владо Комара разпространява синтетични наркотици. Комара е закопчан от ченгетата през април, 2010 г. на Сточна гара, а в багажника му наистина е открита дрога в кутия за обувки. Източници на „Скандално“ твърдят, че комара и Японеца били в обтегнати отношения месеци преди това, защото бившият му бодигард не отчитал големи количества амфетамини и прибирал по-голямата част от печалбата.
Японеца не бил проверяван по случая, защото в столичната дирекция на полицията се знаело, че сигналът е от него и е даден устно „където трябва“. По сигнал на Киро Японеца до полицията наскоро бе прибран в ареста и негов близък роднина, който уж щял да го убива.
Откакто ГЕРБ слезе от власт, Киро Японеца не се е връщал в България, научи още „Сензация“ от свои източници.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *