Тормозят свидетел срещу „Наглите“ в затвора

„Наглите" в съда

  Нури Али, един от свидетелите срещу „Наглите„, е подложен на истински тормоз в Централния софийски затвор, научихме от служители там. Той е ползван за свидетел срещу членове на бандата, но по-късно коренно променя показанията си от страх.

Али е приятел с половината от бандата на „Наглите“. Той е стар познайник на полицията, регистриран за серия от кражби на автомобили. Приятел е с Ивайло Ефтимов – Йожи, Павел Петков – Прасето и Даниел Димитров – Данчо Релето. Преди да се специализират в отвличанията, последните трима са автоджамбази, както и Нури Али. Познават се от софийските заведения, в които празнували поредния удар.

Нури Али е тикнат в затвора преди декември 2010 година, когато „Наглите“ са арестувани.

Източници от прокуратурата разказват, че за да бъде използван по делото срещу тях, Нури е настаняван последователно в една килия с няколко от членовете на „Наглите“. Имал е задача да ги подслушва, а после да даде показания пред съд за това, което са му разказали.

Същият начин на работа е използван и с друг свидетел от софийския криминален контингент – Ростислав Гацев. Както се прави в подобни случаи, на тях им е обещавано да излязат предсрочно от затвора и куп облаги зад решетките, докато излежат присъдата си.

„Това е често срещана практика. Затворник, който е познат на разследваните, се „прикача“ към тях в килията и се ползва за източник на информация. Особено в последните години, когато доказателствата се събираха след арестите, а не преди тях“, разказва служител на Централния софийски затвор. Нури Али е имал за задача да разбере къде крият парите от откупите.

Операцията с внедряването на затворник, приятел на „Наглите“, не дава особен резултат. Пред съда той разказал общи неща, които не помогнали особено за присъдите им, не успял да каже на ченгетата и дали има скрити пари от откупите на жертвите.

В същото време тарторите на „Наглите“ Прокопи Културиста и Йожи също са подложени на издевателства зад решетките, но нищо не можело да се сравни с униженията които трябвало да изтърпи Нури Али. Той бил излъган от прокуратурата, че ще го освободят предсрочно, и продължава да лежи в Централния софийски затвор, където са и „Наглите“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *