Тони Хамстера спечелил 5 млн. лв. от незаконна лихварска дейност

Антон Петров - Хамстера

  Към дългата редица от престъпления в кариерата на Антон Петров – Хамстера, ще бъде прибавено още едно, научихме от сигурен източник. Срещу авера на Алексей Петров се готви повдигане на обвинение за незаконна лихварска дейност и брутални издевателства над длъжници.

Спецполицаи са събрали железни доказателства срещу Хамстера. Намерени са жертви на коравосърдечния гангстер. Според оперативни данни от незаконна лихварска дейност Антон Петров е спечелил над 5 млн. лева само за миналата година. Преди ГДБОП да го арестува за сводническа дейност и трафик на жени, мафиотът е ръководил жестока наказателна бригада от над 10 мутри, които всявали смъртоносен страх в беззащитни длъжници.

Две са схемите на хамстера, които са установили полицаите, фирми, близки до него, са раздавали щедри заеми на закъсали хора. Лихвите по тях обаче са били убийствени – между 100 и 200% в зависимост от размера на сумата. Като залог незаконните лихвари искали длъжникът да им прехвърли имот или коли. Горилоподобните изроди правели предварително проучване на искащия заем. То обхващало и семействата на хората. Подкупни служители от НАП им съдействали, като давали на лихварите данъчните досиета на жертвите.

Втората схема, която прилагали престъпниците, е била със събиране на просрочени задължения. За отговорник по тази дейност Хамстера е назначил шофьора си Цвятко Цветков. Мутрата Цвятко беше арестуван задно с шефа си и собственика на модна агенция „Май Ейнджъси“ Мирослав Йончев при акцията срещу сутеньорската им дейност. Антимафиотите имат записани стотици часове видео, на което се вижда и чува как Цветков и Антон Петров уговарят събирания на пари.

Срещите с клиентите по традиция ставали в кафене зад басейн „Спартак“ на ул. „Петко Каравелов“. Там се намира и централният офис на фирма „Спартак Секюрити“. Комисионата, която са взимали, е 50%. Тоест, ако някой има да взима 100 000 лв., Хамстера му гарантира, че длъжникът ще се разплати, но за него трябва да останат чисти 50 бона. Нормалните фирми, които работят в тази сфера и не са обвързани с мафията, взимат далеч по-скромните 20-25% от дълга.

Хамстера се е хвалил, че досега не е имал случай длъжник да не му се разплати. Цената на това са бруталните методи, които използва. Най-невинният сред тях е заплахата, следват чупене на ръце и крака, а за финал – рязане на езици. Тормоз бил прилаган и над деца, майки, бащи и жени.

ГДБОП арестува шофьора на Хамстера Цвятко Цветков и му повдига обвинения за сутеньорствто. Освен с момичета Цветков се е занимавал и с притискане на длъжници.

При длъжници, които имат фирми и работещ бизнес, освен парите, бизнесмените са били подлагани и на всевъзможни мъчения и гаври, за да прехвърлят на Октопода всичките си активи. Така например столичен търговец заради забавени 10 000 лв. се е разделил с два магазина и загубите му са били над 100 000 евро. Новите собственици на магазините са лица, близки до Антон Петров. Голяма част от жертвите са изпитвали неописуем ужас от нещата, които са им се случили и са предпочели да запазят живота си, отколкото да подадат жалби.

„Ако се обърнете към полицията, нищо няма да постигнете. Имам хора в службите, ние сме недосегаеми“, хвалел се лично Хамстера. Той се определял и като „царя на улиците“. Антимафиоти са установили, че цялата му свита от бодигардове, освен че пази тялото му, се занимава и с рекет над длъжници.

Освен към Петров, обвинение ще бъде повдигнато и към Цвятко Цветков. Според наблюденията на експерти в службите в лихварския бизнес годишно у нас се вадят печалби от поне 50 млн. лева.

В единия край са пребиваните длъжници, а на върха на пирамидата на този добре печеливш бизнес у нас стоят около десетина инвеститори милионери, като петима от тях са от София, разказват експерти. Единият от тях е Алексей Петров.

Източници от полицейските среди разкриха, че Тони Хамстера е посочен за отговорник по лихварската дейност на Октопода лично от Трактора. Това е станало през 2009 г. Антон Петров е заел позицията лихвар №1 от адвоката Николай Велков. Според оперативни данни на ГДБОП между 2005 и 2009 г. Велков е бил човекът, който раздавал пари срещу убийствени лихви. Той е държал във финансова зависимост лица с интересни биографии и професии. Адвокатът е бил нещо като личен лихвар, подчинен на Алексей Петров. Велков отпускал пари на хора, които са му посочени само от Трактора. В списъка имало прелюбопитни имена. Час от тях – на магистрати, от които двама членове на бившия Висш съдебен съвет.

Парите са давани в плик, а получателите им са карани да подписват записи за заповед. Цялата процедура по „отпускането на кредитите“ и „одобрението“ е траела буквално минута. Сумите са раздавани в неговия офис, намиращ се на метри от басейна „Спартак“. По-късно държаните с пари съдии и прокурори са карани да обслужват интересите на Трактора.

„Алексей Петров е имал много силни връзки с МВР и прокуратурата както на регионално, така и на централно ниво, и тези връзки са използвани за вземане на конкретни решения в негова полза каза преди месеци прокурорът по прословутото дело „Октопод“ Светлозар Костов. По същата схема Велков е давал пари и на някои от проститутките, работещи за Алексей Петров, твърдят полицаи.

„Момичета, които имат човек с някакъв здравословен проблем в семействата си, бяха най-лесната плячка. Например трябват им пари за операция на родител или дете. Управителят на бардака успокоява девойката, че лесно може да й уреди кредит около 5000 лв. Проститутката се водеше в кабинета на Велков до басейна „Спартак“ и той директно й даваше парите. Като преди това, разбира се, момичето подписваше документ. По този начин десетките мадами станаха робини до гроб на Октопода“, разказал пред ченгетата защитен свидетел.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *