Тони Хамстера купил полицай от СДВР, да предупреждава за акции на службите

Антон Петров - Хамстера

  Организираният бизнес с женска плът в София рухна само за час, след като 30 спецполицаи от ГДБОП и групата за задържане към антимафиотите атакуваха 6 адреса в столицата. В 6 часа сутринта на 8 юни топ сводникът на мафиота Алексей Петров Димитър Митров – Полицая и всичките му хора бяха сварени по бели гащи в домовете им и бяха арестувани. Мафията с проститутки бе обезглавена с тайна спецакция на службите.

Маскираните ченгета проникнаха в апартамента на Митко Полицая, намиращ се в блок в кв. „Красна поляна“, точно зад циганската махала и на метри от сградата на териториалната дирекция на НАП. Сводникът нямаше време за реакция, тъй като не бе предупреден от свои хора в полицията. Такива обаче той и групата му са имали и един от тях бе арестуван при същата акция.

Алексей Петров и Антон Петров - Хамстера

Докато белезниците щракат на ръцете на Митко Полицая, в различни квартали на София същото се случва и с брат му Ивайло Митров, Александър Делииванов, Румен Русев, Цветелин Ребърковски, Борислав Петрунов. Всички до един престъпници, част от групата на Октопода занимаващи се със сводничество.

На около 5 км от дома на Митко Полицая, в кв. „Лагера“ тежковъоръжени полицаи нахлуват в жилището на шестия член на бандата на сводниците. Ченгетата са предварително инструктирани да действат много внимателно, защото лицето вътре разполага с оръжие и е бивш колега.

Антимафиотите не дадоха никакъв шанс за реакция за Тони Попов. С неговия арест бе сложен финал на сутрешната спецакция. Цялото име на 35-годишния мъж пък е Антон Попов и той е бивш служител на МВР. Работил е в СДВР в отдел „Наркотици“ между 2006 и 2009 г. Напуска полицията позорно уволнен. Последното нещо, което може да се каже за Тони Попов, е, че е бил съвестен служител на реда, твърдят негови бивши колеги. Те го описват с думи като корумпиран, бандит, изверг, интригант, ченге на мафията който искал да се прави на важен играч.

Димитър Митков - Полицая е плащал по 5000 лв. на ченгето от "Наркотици" за да му дава оперативна информация, а след уволнението му го взел на работа

Ценен е бил за престъпниците заради информацията, с която разполагал. В отдел „Наркотици“ на СДВР минават специфични данни, които представлявали силен интерес за Антон Петров – Хамстера и Митко Полицая. Тони Попов е засечен за първи път през 2008 г. да предупреждава Димитър Митров за подготвяни акции срещу бардаците му.

Топ сводникът на Алексей Петров беше изградил перфектно функционираща мрежа от 35 обекти за платена любов в София, Варна и Пловдив. За жриците бяха наемани вили и апартаменти, а танцьорките от стриптийз баровете бяха принуждавани да проституират. Момичетата се караха към клиентите единствено чрез коли на фирмата „Омега транс такси“. Пак със същите таксита се разнасяли и наркотици в столицата. За това имало оперативен сигнал през 2007 г. в столичната полиция. Преписката по случая е разпределена към отдел „Наркотици“ и първата работа на Тони Попов била да предаде труда на колегите си, като разкаже на Хамстера и Митров за грозящите ги неприятности. Срещу това получавал редовни подкупи в размер на около 5000 лв.

Всеки управител на бардак към веригата на Митко Полицая е бил задължен да заделя от оборота сума от 500 лв. на месец, която се водила в графа „за ченгетата“.

Ето го корумпираният служител на СДВР Антон Попов. Спецполицаи го арестуваха заедно с Митко Полицая, след като преди това е изхвърлен от полицията

Освен заигравката с хората на Алексей Петров, полицаят от СДВР снасял данни и на наркодилъри от групата на Христофорос Аманатидис – Таки, сочат оперативни данни. В края на 2007 г. служители на бившата ДНСП съвместно с СДРВ са подготвяли акция срещу наркоразпространители в района на кварталите „Лагера“ и „Красно село“. Двете служби са работили по изключително достоверен сигнал, подаден от агент на службите в обкръжението на Таки, че в блока на съпругата на Алексей Петров Мариана е „Лагера“ има депо за продажба на хероин. Основният дилър е син на шефка във фондация „Анимус“

Според сайта на организацията мисията на „Анимус“ е да насърчава здравословната комуникация между хората и равенството между половете в българското общество и да действа като посредник между държавните институции и неправителствени организации, като координира дейности по проблемите на насилието срещу жени и деца. Зад благите думи обаче се оказва, че синчето на висш фактор в известната фондация е един от най-безскрупулните търговци на хероин в столицата.

Заради връзките на „Анимус“ с различни фактори от тогавашното ръководство на МВР акцията е пазена в дълбока тайна. Информация за нея обаче попаднала в Тони Попов. Службите са засекли негова среща лично с Таки, провела се в дома му в кв. „Павлово“, на която ченгето разкрива детайлите по операцията. Предупреден е и синът на служителката в „Анимус“. Изведнъж е секнала и търговията на дрога в тези столични квартали. Ченгета от ДНСП провеждат операцията, но не намират нищо на адреса в блока на съпругата на Трактора. В друг дилър обаче са открити голямо количество хероин и амфетамин.

Прекият шеф на Тони Попов, директорът на „Наркотици“ в СДРВ, е бил ясно предупреден, че в отдела му има къртица на мафията. И за началника на слугата на Таки и Алексей Петров имало множество данни, изнесени от бивши полицаи, че хич не е цвете за мирисане, показа журналистическа проверка. Според неофициален източник от среди на ченгетата за шефа на „дрогата“ в столичната полиция се говори, че имал апартамент на морето, купен му лично от циганския наркобос Стефан Бонев – Сако. Немалка част от подчинените му служители пък получавали втора заплата от организацията на Златко Баретата „Фирмата“.

Антон Попов е изхвърлен от системата на МВР през лятото на 2009 г., след като допуска много груба грешка. Ченгето бандит толкова се вживяло в ролята си на помощник на Тони Хамстера, че дори си позволило да заплаши проститутка, която искала да напусне сводниците, че ще обезобрази лицето й с киселина. Въпреки стреса момичето подало жалба в полицията. Започнало разследване, което довело до уволнение на слугата на мафията. Според запознати той доста преди това щял да бъде изритан, ако не се е ползвал с протекцията на висш през онези години чиновник.

В отдела на Антон Попов работил и синът на бившия шеф на академията на МВР в „Симеоново“. Двамата, освен колеги, били и близки приятели, а таткото, който сега е шеф на охраната на известна застрахователна компания и банка, бдял над тях да нямат служебни проблеми. След като напуснал МВР, Тони Попов е взет под крило на Митко Полицая и е станал официално част от групата му. Кариерата му в ъндърграунда обаче завърши безславно с ареста му на 8 юни тази година.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *