Стефан Бонев – Сако – вече под домашен арест

Стефан Бонев-Сако и Милен Даврански - Катерицата

  След 9 месеца престой в ареста Стефан Бонев-Сако беше пуснат под домашен арест в сряда, 20 ноември. Пред журналисти неговият адвокат Ваня Траянова обясни, че през всичките тези месеци не е извършено нито едно процесуално действие. Освен това се оказало, че Стефан Бонев има няколко сериозни заболявания, които също ускорили извеждането му от килията.

Определенията за Сако в публичното пространство са от ромски барон, изместил Киро Японеца, до крал на кокаина и наследник на Христофорос Аманатидис-Таки. Носят се легенди за бронираните коли и охраната, с които се движи, за апартамента му в Лозенец и вилата в Гърция.

През последните години, и особено след бягството на Таки и ареста на Златомир Иванов-Баретата, името на Стефан Бонев се свързва основно с разпространението на опиати в столицата и из страната. Той неведнъж попада в ареста по обвинения за организиране на наркобанда, като по едно от делата дори беше разследван заедно с Красимир Маринов – Големия Маргин. Тогава Сако беше поставен като втори човек в йерархията на наркомрежата, подчинен единствено на Големия Маргин. По-късно тръгна мълва, че Маргина натопил Сако, за да спаси себе си.

Последният арест на сочения от МВР и прокуратурата за наркобос Сако е през февруари тази година. По време на операция, наречена „Чук“ заедно с него бяха арестувани и други пласьори, най-известният от които е Милен Даврански-Катерицата. При арестите от МВР се похвалиха, че бандата за наркоразпространение е „закована“ с достатъчно доказателства. През август обаче съдът пусна Даврански на свобода с мотива, че държавните обвинители нямали доказателства срещу него. Сега от килията излезе и Сако, а разследването, както се оказва, май отново е стигнало до под кривата круша.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *