Станимир Флоров натопил Баретата за убийството на пернишкия наркобос Румен Стефанов – Алф

Станимир Флоров

  „Златомир го оправдаха за убийството на Румен Стефанов – Алфа от Перник. Беше натопен от свидетел, обработван дълго от ченгетата. Всъщност Алфа е ликвидиран от групировката на Таки заради наркотици, но гъркът си беше човек на МВР и затова сготвиха Златко“, казва приближен на Златко Баретата, след като във вторник Апелативният съд в София отложи делото срещу него с още 5 месеца.

Баретата е подсъдим за организиране на престъпна група, която разпространява наркотици, и като поръчител на убийството на пернишкия наркобос Румен Стефанов – Алфа.

Златко Баретата

За дрогата е осъден на 8 години но по обвинението за разстрела на перничанина е напълно оправдан.

Румен Стефанов – Алфа е един от пернишките наркобосове, които поемат бизнеса след убийството на лидера Райко Арарски – Кръвта през 2005 година. Групировката на перничанина е самостоятелна и не се отчита нито на Баретата, нито на Таки. Тогава продават най-чистия хероин и кокаин и много от наркоманите предпочитат да се снабдяват с дрога от Перник.

Райко Кръвта е убит малко след като е ликвидиран и босът от ВИС 2 Георги Илиев. След това двама от най-верните му хора Румен Стефанов – Алфа и Николай Христов – Хайо си разделят териториите в Перник и влизат във война. Алфа – е близък и с бащата на Райко Кръвта и затова се води официален наследник на престъпната империя, която сериозно бърка в печалбата на софиянци.

Райко Кръвта

Единият от наследниците на Райко Кръвта – Николай Христов – Хайо, обаче се сближава с групировката на Таки от София, който му помага да завземе пазара докато Румен Алфа остава самостоятелен.

На 23 септември 2007 година малко преди полунощ той отива в базата на наркогрупировката, която се намира в дискотека „Че Гевара“, без да подозира, че го следят. Слиза от колата си пред входа на заведението, но не успява да влезе вътре. Убит е с изстрел в челото. Килърите го дебнат от кола в засада и изчезват след това.

Христофорос Аманатидис - Таки

2 години разследването не може да стигне до извършителя. Когато Баретата е задържан като лидер на групировката „Фирмата“, срещу него дават показания поръчковите свидетели Димитър Вучев – Демби и Тихомир Георгиев – Боксьора. И двамата твърдят, че Баретата е искал да ликвидира Румен Стефанов, но след това се отказват от показанията си.

В Перник още се говори, че конкурентът на Румен Стефанов и негов бивш приятел Николай Христов – Хайо е организаторът на убийството.

По това време Хайо е приятел с Румен Китанов – Психото – един от биячите на Христофорос Аманатидис – Таки и двамата искат да завземат пазара на наркотици в Перник. Този факт е прикрит от ченгетата години по-късно. Нямало и свидетели, защото Хайо е убит пред 2008 година от серийния килър Станислав Ангелов – Сиси, а Румен Психото е в затвора. „Баретата явно не е слушал бившите си колеги от МВР и затова му приписаха убийство, поръчано от хора около Таки. Е, сега го оправдаха. Кой уби Румен Алфа и защо Таки избяга и не го търсят? Станимир Флоров трябва да отговори на тези въпроси“, категоричен е запознат с делото срещу Златко Баретата, който продължава да се лекува от покушението срещу него пред Съдебната палата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *