Провал на делото срещу Октай Енимехмедов

Ахмед Доган
Ахмед Доган

  С оттеглянето на Ахмед Доган като частен обвинител срещу Октай Енимехмедов, делото срещу младежа, който се опита да го убие, върви към провал, категорични са юристи.

Както вече бе писано преди няколко месеца, Доган е простил на Енимехмедов дързостта да се изправи срещу него с пистолет в ръка. С оттеглянето си като пострадало лице и частен обвинител Сокола на практика давал знак, че няма интерес братът на Метин с ферарито да бъде осъден.

Инцидентът на конференцията на ДПС, когато Доган се оттегли от поста, дори помогнал да се сплоти електоратът за изборите през май, защото това било повтаряно навсякъде по бастионите, където движението има избиратели.

Октай Енимехмедов
Октай Енимехмедов

Източници от ДПС твърдят, че наказанието на Октай ще бъде престоят в ареста, а Доган не искал да се показва публично и да се разхожда пред фотообективите в съда, защото имал далеч по-важни задачи. Той си давал сметка, че Октай Енимехмедов е спечелил достатъчно симпатии с постъпката си, и не искал да налива масло в огъня.

„Октай е с обвинение в опит за убийство само заради връзките си с криминално проявени лица като боксьора от ММА Христо Ширев.

Ако нямаше криминални прояви и не беше осъждан за хулиганство, щеше да му се размине по-леко“, категорични са хора от обкръжението му.

Те също са на мнение, че Октай няма да бъде осъден и да лежи в затвора, защото и самият Доган навремето е търкал нара в килията и не би допуснал това да се случи с друг от неговия етнос, макар да е насочвал пистолет в слепоочието му.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *