Пребили прокурора Кирил Димитров заради неспазен ангажимент към бандити!

Кирил Димитров

  Прокурорът Кирил Димитров е пребит, защото не е изпълнил обещанието си да прекрати досъдебно производство, научихме от източници в Съдебната палата. Друга версия за нападението гласи, че Димитров е ползвал показания на бандити по едно от делата си с условието да оправи други техни обвинения, но не е спазил обещанието си.

Димитров е известен в гилдията като човек на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Сътрудничеството им продължава няколко години, защото обвинителят работи в специализирания трети отдел на Градската прокуратура, който разследва престъпления, извършени от служители на МВР и ДАНС. „Димитров е известен в гилдията с прякора Лакомчо. Други иронично го наричат Локумчо.

Известен е с това, че обвинява неудобни полицаи, но делата му завършват с оправдателни присъди“, разказва известен столичен адвокат. Миналата седмица трима нападатели причакаха Лакомчо пред дома му в кв. „Хаджи Димитър“ и го пребиха с метални боксове. Самият Димитров не е пуснал жалба за побоя в полицията, което според запознати с процедурата говори, че е гузен за свои действия побоят има връзка с работата му като прокурор.

Божидар Проданов (вдясно) и Ирен Вълев в съдебна зала

Източници от прокуратурата разказват, че точно Кирил Димитров е трябвало да поеме случая „Флоров“. Преди месец се появиха документи, които уличават бившия шеф на ГДБОП във връзки с трафиканти на наркотици. Той беше отстранен от поста си, защото бе образувано досъдебно производство за извършени от него престъпления.

Преди дни Флоров напусна системата на МВР и взе 20 заплати накуп. „Дълго време Кирил Димитров работеше в сътрудничество с Флоров. Когато Цветанов и приятелят му решаваха да отстранят от някое ченге, Димитров го разследваше. Сега му се наложи да поеме разследването срещу авера си и нещо се оплетоха конците“, разказва запознат с работата му.

Прокурор Димитров бе използван от МВР, когато беше арестуван шефът на БОП в Пазарджик Георги Грозданов. Той дори беше лежал незаконно в ареста по нареждане на Димитров, а след като бе оправдан от съда, Грозданов съди прокуратурата за 20 хиляди лева.

Георги Грозданов

Димитров води делото и срещу бившите бопаджии Ирен Вълев и Божидар Проданов. В деня, когато шеф на ГДБОП става Станимир Флоров, двамата участват в задържането на криминално проявения Пламен Куцаров, заподозрян за отвличането на Киро Цигането.

Куцаров умира от сърце, докато го возят към ареста, а Флоров си измива ръцете с двамата си колеги, които са били в конвоя. Делото срещу тях продължава в съда.

Пребитият Кирил Димитров стана известен през март 2012 година, когато заплаши с побой журналист. Репортерът поискал уточняващ въпрос в почивката на заседанието по делото срещу Вълев и Проданов, а прокурорът му отговорил с репликата: „Ако хвърля тогата, ще те разбия“ и „ще ти стъжня живота“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *