Похитителите укриват дъщерята на Брендо в къща в Гърция

Лара Банева била изведена от България седмица след отвличането й на 5 мат

  Изродите, които на 5 март отвлякоха дъщерята на кокаиновия крал Брендо – Лара Банева, са много по-големи професионалисти от колегите си от „Наглите“. Това е категоричният извод, който е направен от спецполицаите, разследващи бруталното посегателство над десетгодишното момиченце.

Повече от месец след дръзкото похищение на дъщерята на Брендо няма никаква следа, по която антимафиотите да се хванат. Именно поради тази причина на няколко пъти висши лица от системата на МВР се изказаха публично, че отломки от „Наглите“ нямат нищо общо с отвличането. Според ченгетата похищението на Лара е дело на съвсем друга група.

Екип от антимафиоти внимателно е анализирал всички детайли около покушението и действията на бандитите от момента, в който грабнаха Лара, досега. Първото нещо, което веднага направило впечатление, било перфектното изпипване на престъплението.

Ивелин Банев – Брендо се намира в италиански затвор, след като бе арестуван при операция „Кокаинови крале“

Поръчителят и преките извършители по нищо засега не издават, че са допуснали и най-малката грешка. Все още дори не е намерен и джипът БМВ Х5, в който беше напъхано детето. Нито една камера в района на къщата на Брендо в квартал „Бояна“ не е записала лицата на изродите. До журналисти достигна информацията, че полицаи са изискали записите от средата на февруари до 5 март от всички големи вериги бензиностанции, които имат обекти в столицата и около нея. Ако беемвето е зареждало, а няма как да се движи без гориво, то 100% човекът, който е платил на касата не е бил с маска. Разследващите обаче не са достигнали чрез този метод до пробив. Въпреки че по закон всички бензиностанции в страната са задължени да бъдат оборудвани със записващи устройства, то имало няколко такива, за които е публично известно, че нямат камери. Без да бъде щракнат, всеки шофьор може да зареди на бензиностанция до Централни софийски гробища. Камери няма и на обект на „Петрол“ до бул. „Данаил Николаев“ в столицата.

Ченгета от районните управления в София пък са получили инструкции да проверят целия наличен криминален контингент от регистрирани крадци дали някой през февруари и началото на март е получил поръчка за източване на бензин от коли. Съществува огромна доза вероятност похитителите или техен помагач да са заредили мощния джип именно по този начин, за да избегнат рисковото посещение в бензиностанция.

Оскъдно било и оперативното инфо, за това от кого и кога е открадната немската кола. Службите бяха установили, че подобно БМВ Х5, включително със същия цвят, е задигнато преди половин година от столичния автокрадецс прякор Наско Каската.

Каската е добре познат на полицията апаш. В миналото е бръмчал заедно с легендарните автоджамбази Иван Патицата и Иван Дебелия. Наско Каската бил разпитан на детектор на лъжата, който установил, че няма нищо общо с отвличането на Лара.

В службите има сериозни подозрения, че Иван Иванчев – Дебелия е замесен косвено в случая с Лара. Ченгетата усилено разследвали сигнала, че джипът БМВ Х5, с който беше извършено отвличането, е осигурен на бандитите от Иван Дебелия и авера му Патицата, които пък от своя страна поръчали на Наско Каската да открадне возилото.

Източници свързани с МВР, разкриха, че през последните десетина дни службите усилено работят по нова следа, свързана с отвличането. Имало конкретни данни, че Лара Банева е жива, в добро здраве, но изкарана от страната до финалното предаване на откупа от семейството на Брендо.

Похитителите били скрили детето в къща в Гърция. Това станало седмица след самото отвличане. Спецполицаите обаче били силно затруднени да проверят истинността на сигнала. За тяхна най-голяма изненада на българо-гръцкия граничен пункт „Кулата“ поставените там камери имали чисто декоративна функция и не работели.

Именно поради този факт, който се знаел сред определени среди, бруталните бандити са избрали да преминат по този маршрут. Ако се вярва на тази версия, Лара била изведена от страната с фалшиви документи за самоличност и вероятно е била придружавана от мъж и жена, които са се представили за нейни родители. „Ако момиченцето е само с един придружител става съмнително и граничарите ще искат писмено съгласие на другия родител, че детето има право да напуска държавата“, казват криминалистите.

На „Кулата“ не се извършва и граничен контрол над преминаващите превозни средства, защото България и Гърция са страни членки на ЕС. Лара Банева е в неизвестност вече 37-и ден.

Преди дни майка й Моника Добринова публично призова похитителите по най-бърз начин да се свържат с нея. „Не издържам, ден и нощ съм в очакване. Ако хората, които държат Лара не се обадят, се страхувам, че може да се случи най-лошото. От това най-много ще загуби моята дъщеричка, но накрая ще загубят всички!“, каза бившата съпруга на Брендо. Евелин Банев – Брендо се намира в италиански затвор, след като бе аресуван при операция Кокаинови крале“

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *