Похитителите криели отвлечената Лара Банева в центъра на София!

Лара беше в плен 47 дни

  МВР и семейството на Евелин Банев – Брендо знаят кой стои зад отвличането на Лара, но не смеят да говорят, научихме от обкръжението на майката Моника.

Детето бе върнато късно в неделя и оставено пред VI РПУ след 47 дни в плен.

Става въпрос за неуредени сметки между бащата и негови партньори, които са българи, твърдят запознати с казуса. Похитителят с маската, който е контактувал с Лара, е говорел на български и така е отпаднала версията на Цветанов в дните след отвличанео, че са намесени коесемеси,лумбийската и италианската мафия.

Според спецове по антитероризъм бандитите са държали Лара в центъра на София, а са изпращали есемеси по преговорите за откупа на стотина метра от къщата на Брендо в Банкя, за да заблудят МВР и да пратят ченгетата по грешна следа.

Полицейските екипи кръжаха около дома на Брендо в Бояна

При разговори на майката Моника Добринова с екипа от разследващи тя твърдяла, че не предполага кой е похитил детето й, но когато престъпниците се свързали с нея, вече не била толкова категорична. Най-вероятно става въпрос за неуредени финансови взаимоотношения между Брендо и роден мафиотски бос до когото разследващите няма как да стигнат с доказателства, защото ползвал услугите на няколко изпечени криминални групи, и то с посредници.

Според пострадали от отвличания в България е твърде нетипично дете на 10 години да бъде държано в плен повече от месец и половина, без похитителите да имат информация за него или поне впечатления за това какво е нужно, за да се чувства добре. Лара все още не е разпитвана от ченгетата и думите й се предават от майката. Предполага се, че детето е развило т.нар, стокхолмски синдром, при който се наблюдава привързване на жертвата към насилника. Със сигурност обаче за нея са се грижили добре.

Похитителите въобще не са се притеснявали от действията на МВР, сочат и други подробности от разследването. Районът около VI РПУ, където е оставена Лара, е пълен с камери. Още когато групата за отвличания се свързала с майката на Лара за откупа, били прихванати и клетките от мобилния оператор, откъдето се пускали есемесите.

Моника Добринова

Прословутият крайслер, който бе иззет от прокуратурата заради незаконни подслушвания, е кръстосвал дни наред центъра на София точно заради това престъпление, призна с половин уста главният секретар на МВР Калин Георгиев.

„Ченгетата са били по петите на похитителите и едва ли не са ги следили, за да се убедят, че всичко е наред с детето“, споделя запознат с използването на подслушвателна техника.

“Сега от ГЕРБ ще се възползват от ситуацията, за да покажат, че само те могат да се справят с отвличанията, видите ли, „Свалихте ни от власт и бандитите се развилняха. Върнете ни, за да ги хванем“. Това отвличане обаче не е типично, при което целта са само пари. Има много въпросителни, които ще станат ясни. Със сигурност МВР и майката подозират кой стои зад похищението, но засега са с вързани ръце. ГЕРБ прави всичко възможно да раздуха историята с връщането на Лара чрез подчинените си медии, за да бъде отклонено вниманието от скандала с подслушванията, който е най-големият позор на прехода“, анализира ситуацията бивш полицай.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *