Отвличането на хлапета – кошмарът на XXI век

Зеленооката Мария носела добри доходи на псевдородителите си
Зеленооката Мария носела добри доходи на псевдородителите си

  Защо децата? Неслучайно те са една от главните вериги в трафика на хора. Най-често жертви стават хлапета от 8 до 18 години. Смята се, че те са по-доходоносни, тъй като биват препродавани многократно и печалбата от едно дете може да достигне милиони. Някои купуват деца, защото нямат свои свидни рожби. Други злоупотребяват с малчуганите сексуално и остават ненаказани от закона, защото мъничетата не говорят езика им, нито разбират какво точно се случва.

Има и трети вариант – най-зловещият, при който подрастващите се търгуват за донори на човешки органи. Богати, но безнадеждно болни дават мило и драго, за да възстановят здравето и удължат живота си.

В отдел „Издирване“ на МВР в момента се търсят около 70 деца, изчезнали през последните 20 години. 40 от тях не са издирени, защото се предполага, че най-лошото вече ги е застигнало. Статистиката сочи, че на година изчезват около 110-120 родни малчугани. С жълта бюлетина по целия свят Интерпол издирва 10 българчета.

Гръцките „мама и тати" на детенцето, твърдят, че то е одрало кожата им, което е очевидна лъжа
Гръцките „мама и тати“ на детенцето, твърдят, че то е одрало кожата им, което е очевидна лъжа

Зеленооката Мария, която тези дни бе открита да мизерства в гръцки цигански катун, се сдоби със световна слава, без да иска. Покъртителни кадри, на които се вижда как момиченцето е принудено да друса кючек в компанията на почерпените си псевдородители шашна света.

Далечната братовчедка на Гаврош се мъчи с огнените ритми, но това не е единственият й проблем. Показани бяха и дрешките на момиченцето – издържани в цикламено и розово, с които ромите кипрели хубавицата, а обувчиците й бяха „строени“ на специална етажерка. Стаята на хубавицата била единствената подредена и добре обзаведена в гетото – по неизвестни причини.

Оказа се, че пшенично русите коси на малката принудително са били боядисвани в кестеняв цвят, за да не си личи истинският й произход. Въпреки десетките разпити, от които става ясно, че циганите едва ли са имали желание да се грижат безкористно за детето, те вадят няколко версии пред гръцката полиция.

Според една от тях биологичната майка на русокосата красавица е българка, която нямала финансова възможност да се грижи за рожбата си. Тя живеела в района на гетото, нямала редовни документи за работа, нито доходи. Подхвърлила потомството си на боклука, където мургавелковците го намерили и приютили.

Втората и трета версия почти се припокриват – Мария била съответно дъщеря и внучка на номадите. Бързият ДНК тест обаче лесно ги хванал в лъжа. Тогава изскочила и трета теза. Младата циганка имала гореща любовна авантюра на остров Крит с бледолик канадец, който бил на почивка. Романсът свършил, след като той заминал за далечната чужбина.

Мария изучава тънкостите на кючека пред погледа на обиграни катунджии
Мария изучава тънкостите на кючека пред погледа на обиграни катунджии

Месец по-късно жената осъмнала бременна, но решила да запази зародиша.

Надълго и нашироко баронът Бабис Димитриу от Фарсала – града, където се намира момичето, обясни: „Български цигани го изоставиха, когато беше бебе на 15 дни, за да бъде отглеждано от сегашните му родители. Бащата идваше няколко пъти през годината, да го вижда. До преди една седмица беше тук, а в момента е някъде из района на Евия и се издирва. Родителите на детето работят из плантациите за памук. Сега е сезонът, в който памукът се прибира от полето и може да спят по нивите“.

Гръцката полиция е изпратила на Интерпол всички доказателства, които са налични за русокосото момиченце със зелените очи, включително проби ДНК за да се направи търсене за възможно съвпадение в списъка на изчезнали деца. Те са помолили и за откриване на истинските родители на Мария. Вече са получени над 5000 обаждания в отговор на молбата, от хора, които издирват своите изчезнали хлапета, търсещи каквато и да била информация за евентуалното им местонахождение.

Малката Мария вече е под опеката на благотворителната организация „Детска усмивка“. Тя е в добро здраве, но комуникацията с нея е трудна, защо знае само няколко думички на цигански диалект и на гръцки език.

Повечето медии в южната ни съседка я наричат Русия ангел и смятат, че тя е прибрана в гетото, за да изкарва пари на ромите. Финикийските знаци момиченцето трябвало да заработва с друсане на кючеци които да разтапят сърцата на случайно преминаващите граждани. Доказателство за това бил клип от панаир в гръцко село, който се завъртял в няколко електронни медии. На лентата детето е облечено в розови шорти и бяла тениска, с биберон в устата. То се опитва да улови ритъма на танца, но не успява.

На друг видеозапис се вижда как тъмнокоса жена наблюдава Мария из късо. От време на време жената хваща мъничето за ръка и го вкарва в центъра от танцуващи в кръг роми, за да продължи с гюбеците.

Малката МарияВ процеса на разследване стана ясно, че циганската фамилия получава помощи на стойност 8000 евро, защото се води многодетна. За да докажат, че имат нужда от пари, хитрите мургавелковци използвали фалшиви документи. На бумагите черно на бяло било записано, че жената е майка на 2 семейства, а мъжът е баща в три. Общо децата на двамата били 14, от които едва 4 биологично техни.

Менте майката имала фалшиви документи за самоличност. От свидетелствата за раждане на малчуганите станало ясно, че в рамките на 10 месеца тя е родила 6 чавета което физически е невъзможно, защото износването на плода е 9 месеца.

Говори се, че гръцките цигани, които били леко по-заможни от българските, купували нашенски бебета срещу скромната сума от 2000 евро. После карали мъничетата да заработват кинти от танци, джебчийство и „сватби за един ден“.

Очаквало се Мария да има добра цена и за в бъдеще, защото била светлоока и русокоса – черти, които мангалите доста ценели.

Съдбата й трогна и доста българи, които също са решени да съдействат на гръцките власти за разплитането на случая.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Отвличането на хлапета – кошмарът на XXI век"

  1. божидар павлов   05.12.2015 at 12:58

    хисар

    Отговор
  2. божидар павлов   05.12.2015 at 12:59

    имашлидебела негърка

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *